Yine KYK yine asansör 'kazası': Öğrenciler 'Can güvenliğimiz yok' diye haykırdı

Zeren Ertaş'ın Aydın'da bir KYK yurdundaki ölümünün ardından Rize'de de KYK'ya bağlı bir öğrenci yurdunda, Seranur adındaki öğrencinin 9'uncu kattan giriş katına inmesinin ardından asansör anında zemine çakıldı. Korkudan fenalaşan öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken, yurt binasından çıkan öğrenciler durumu protesto etti, can güvenliklerinin olmadığını haykırdı.

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda, üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın 25 Ekim gecesi asansöre sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından KYK yurtlarındaki asansör tehlikesi gündemden düşmüyor.

Son olarak dün Rize'de, KYK'ya bağlı Ayder Kız Öğrenci Yurdu'nda saat 22.00 sıralarında feci bir olay yaşandı. İddiaya göre, üniversite öğrencisi Seranur D. (22), tek başına 9'uncu katta bindiği asansörden, giriş katında indi. Öğrencinin inmesiyle kabini boşalan asansör zemine çakıldı.

1-002.jpg

ASANSÖRDEN İNEN ÖĞRENCİ FENALIK GEÇİRDİ

Seranur D., indiği boş asansörün zemine çakılıp, gürültü çıkarması üzerine fenalık geçirdi. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı atarken, ihbar üzerine yurda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Seranur D.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

1.jpg

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

Yurt binasından çıkan öğrenciler ise yurt yönetimini protesto etti. Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen öğrenciler, yurt bahçesinde slogan attı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da yurda gelirken, Vali Baydaş, ihmal iddialarına ilişkin inceleme başlatıp, gerekirse sorumluların görevlerinden alınacağını söyledi.

1-001.jpg

'ARKADAŞLARI YARALANDI SANDIKLARI İÇİN PROTESTO ETTİLER'

Olayın arkasından Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ayder Kız Öğrenci Yurdu'nda bir öğrencinin, kullanımı sırasında asansörün arızaya geçtiği ve kaydığı, kızın asansör kabininden kendi imkanı ile çıktığı belirtildi.

Öğrencinin tedbir amacı ile Rize Devlet Hastanesine götürüldüğü aktarılan açıklamada, "Yapılan kontroller sonucunda öğrencimizde herhangi bir yaralanma ve sağlık problemi bulunmamaktadır. Öğrencimizin yaralandığına dair yayılan asılsız haberler üzerine yurtta kalan diğer öğrenciler yurt önüne toplanarak tepki göstermişlerdir. Yurda bizzat Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız gelerek öğrencilerle görüşmüş ve teskin etmiştir" ifadelerine yer verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Vali Baydaş, yaptığı inceleme ve görüşmeler sonucunda konuyla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını, Ayder Yurdu ve ilimizdeki tüm yurtların asansör, yemekhane ve diğer problemleri ile bizzat ilgileneceğini ve yaşanan bu olayla ilgili varsa sorumluların görevden el çektirileceğini ifade ermiştir. Konu tüm yönleri ile Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN