Altında son 15 gün! Altın borcu olanlar bir dakika dahi kaybetmesin, İslam Memiş "bir daha ucuzlamayacak" diye uyardı

Altında son 15 gün! Altın borcu olanlar bir dakika dahi kaybetmesin, İslam Memiş "bir daha ucuzlamayacak" diye uyardı

Altın borcu olanlar bir dakika bile zaman kaybetmeyin! Altında son 15 gün... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, üstüne basa basa uyardı! "Bir daha ucuzlamayacak..."

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta yaşanan aşağı yönlü trendi, bu haftanın başlangıcında hızla sürdürdü. XAU/USD paritesi, haftaya 1849 dolarla başladıktan sonra, gün içinde 1827 dolara kadar gerileyerek son 7 ayın en düşük seviyelerini gördü. Ons altın tarafında yaşanan bu düşüşün etkisiyle gram altın/TL fiyatlarında da önemli bir düşüş yaşandı.

2023 yılına güçlü bir başlangıç yapmış olan altın, geçmiş aylarda yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Bunun arkasındaki temel sebep, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaşma politikalarını beklenenden daha uzun ve sert bir şekilde uygulamasıdır.

2 HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

16430886-1200x675.webp

Altın piyasası uzmanı olan İslam Memiş, emtia fiyatlarındaki bu düşüş hakkında yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak, yaşanan panik ortamının olumsuz sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Memiş, "ABD Merkez Bankası'nın piyasaları güçlü bir şekilde etkilemesi, uluslararası piyasalarda doların rakipsiz hale gelmesine yol açtı. Yıl sonuna kadar Fed'in 2 faiz toplantısı daha bulunuyor ve bu toplantılardan birinde 25 baz puanlık bir faiz artışı bekleniyor. Piyasalar bu artışı zaten önceden fiyatladığı için dolar karşısındaki varlıklarda sert düşüşler yaşanıyor. Bu sıkılaşma muhtemelen iki hafta boyunca devam edecektir." dedi.

İSLAM MEMİŞ UYARDI: ALTINDA ALIM FIRSATI

24032016-ceyrek-altin-6501.webp

Memiş ayrıca, "Peki yıl sonu ile alakalı öngörümüzde bir değişiklik var mı? Hayır, yine 2000 dolar üzeri hamleler beklemeye devam ediyorum. 2024 yılında ise burada kalıcı olacak ve 2350 dolar sevisine kadar yükselişlerini devam ettirecek bir ons altın karşımızda olacak. Bu yüzden altın tarafında yaşanan düşüşler, muhteşem bir alım fırsatı sunuyor. Özellikle dünyadaki bütün merkez bankalarının altın talebini artıracağı bir dönemden geçiyoruz. Ekim ayı içerisinde tüm merkez bankaları, bu düşük seviyelerden alım yapmak isteyecek ve altın rezervlerini yükseltmeye çalışacaktır." dedi.

"ALTIN BORCU OLANLARA ÇOK İYİ FIRSAT"

altin14.webp​​​​​​​

Gram altındaki alım fırsatlarını değerlendiren Memiş, "Gram altın gösterge kur tarafında 1615 liranın altına geriledi. Serbest piyasalarda ise 1660-1670 liraya alıcı buluyor. 50 liralık bir makas aralığı var ve alım yapmak isteyen herkes bu makası göz önünde bulundurmalı. Yeni bant aralığımız gram altın/TL tarafında 1650-1700 lira aralığı. 1700'ün altındaki her fiyat, eline TL geçmiş olan ya da altın yatırımı yapmak isteyen, altın borcu olan vatandaşlara çok iyi fırsatlar sunuyor." ifadelerine yer verdi.

Gram altın, gösterge kur tarafında 1615 liranın altına geriledi. Serbest piyasalarda ise 1660-1670 lira civarında işlem görüyor. Memiş, gram altın/TL fiyatlarının 1650-1700 lira aralığında dalgalanabileceğini belirtti ve 1700 liranın altındaki fiyatların altın almak isteyenler için iyi bir fırsat sunduğunu vurguladı.

GRAM ALTIN YIL SONU TAHMİNİ 1880 TL

ceyrek-altin22.webp​​​​​​​

İslam Memiş gram altına ilişkin tahminlerini söyleyerek şunları paylaştı:

"Özellikle gram altın/TL fiyatında yıl sonuyla alakalı öngörümde bir değişiklik yok. 1800-1880 lira aralığını takip ediyor olacağım. 2024 yılındaki öngörüm 2500 lira. Daha önceki videolarımda da sık sık ifade ettim. Bu düşüşler, kısa vadeli baskılanmalardır ve merkez bankaları bunları alım fırsatı olarak değerlendirecektir. Dolar kurundaki güçlü duruş devam ettiği için, gram fiyatlarında sert düşüş görmüyoruz.

ELİNDE ALTIN BULUNDURANLAR SAKIN SATMAYIN

Elinde altın bulunduranlar, kesinlikle bence satmamalı çünkü 2 hafta sonra altın fiyatlarındaki rüzgarın tersine dönüşünü ve hızlı yükselişlerin yaşanacağını göreceğiz. 15 gün içerisinde alım yapacaklar bu fırsatı değerlendirmeli. Elinde altın bulunduranlar ise gaza gelip satmamalı. Ciddi anlamda zarar eder."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN