Ankara haritası yeniden çiziliyor! Tüm Başkentliler bu yolu takip edecek

Ankara haritası yeniden çiziliyor! Tüm Başkentliler bu yolu takip edecek

Her gün milyonlarca Ankaralı tarafından kullanılan Başkentray’dan sevindiren açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte Başkentray genişletme projesinin detayları paylaşıldı. İşte Ankaralıların yeni ulaşım ağı…

Ankara'da ulaşımı kolaylaştırmak için hizmet sağlayan Başkentray, artık daha geniş ve kapsamlı olacak. Ankara'nın bir ucunda bir ucuna ulaşımı kolaylaştıran Başkentray’ın son durağı artık Sincan olmayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda yeni ulaşım ağının yeni kente kadar uzatılacağı belirtildi. İşte Ankaralıların yeni ulaşım ağı…

BAŞKENTİN SINIRLARI GENİŞLETİLİYOR

Ankara'da pek çok farklı ulaşım aracı bulunurken bunlardan biri de Başkentray olarak karşımıza çıkmaktadır. Günde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Başkentray’ın son durağı artık değişiyor. En son Sincan'a kadar giden Başkentray, Yenikent'e kadar uzanıyor.
Yeni proje hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, "Yaklaşık 18 kilometrelik düz bir hat. Bu, Kazan soda başta olmak üzere yük taşımacılığıyla tamamen entegre bir proje. Tekrar çalışmalara başladık. Yüzde 55 seveiyelerinde.. Hedefimiz 2024 yılı sonuna kadar hazır olmak. Bu sayede Yenikent'te yaşayan vatandaşlarımız Başkentray üzerinde ulaşım sağlayabilecek." sözleri ile yeni projenin detaylarını paylaştı.

baskentray.jpg

24 İSTASYONU YÜKSELDİ

Kayaş ile Sincan arasında faaliyet gösteren Başkentray, genişletme çalışmaları kapsamında daha uzun ve kapsamlı olacak. 12 Nisan 2018'den bu yana 73 milyon yolcu taşıyan Başkentray, 36 kilometrelik hat boyunca 24 istasyonda hizmet sağlıyor. Yeni çalışmalar kapsamında artık daha uzun yol kat edecek.

baskentray-haritasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN