Ankaralıların tercihi belli oldu! Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Ankara halkı en çok o ürünleri tüketti

Ankaralıların tercihi belli oldu! Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Ankara halkı en çok o ürünleri tüketti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sebze ve Meyve Toptancı Hali verileri açıklandı. Ankaralıların tercihi belli oldu. Bakın Ankaralılar 2023 yılında en çok hangi ürünleri tüketti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sebze ve Meyve Toptancı Hali verileri açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında Ankara halkının 2023 yılında en çok tükettiği ürünler belli oldu.

ANKARALILARIN EN ÇOK TÜKETTİĞİ ÜRÜNLER

Açıklanan veriler kapsamında Ankara halkının 2023’te en çok tükettiği ürünler domates ile karpuz oldu. Ocak ve Aralık ayları arasını kapsayan dönemde toplamda 98.249 ton domates, 85.416 ton da karpuz tüketimi gerçekleşti.

ankaralilarin-en-cok-tukettigi-urunler-1.jpg

ABB’nin yaptığı yenileme ve tadilat çalışmaları sonrasında gerek hal esnafı gerek vatandaşlar daha güvenli ve sağlıklı koşullara kavuşan Ankara Sebze ve Meyve Toptancılar Hali’ne geçen yıl toplamda 816 bin 985 ton ürün girdi.

Belirtilen süre aralığında en çok tüketilen meyve 85 bin 416 tonla karpuz oldu. Karpuzdan sonra 36 bin 195 tonla portakal, 34 bin 869 tonla da mandalina tercih edildi. Ankara halkı tarafından en fazla tüketilen sebze ise 98 bin 249 ton satışla domates oldu. Aynı zamanda 66 bin 143 ton patates, 43 bin 528 ton da salatalık satışı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN