Anneanne ve torun, ehliyetsiz ve alkollü sürücünün kurbanı oldu: "Düğünüm var, serbest kalmak istiyorum"

Anneanne ve torun, ehliyetsiz ve alkollü sürücünün kurbanı oldu: "Düğünüm var, serbest kalmak istiyorum"

Bursa'da yolun karşısına geçmek isteyen Fikriye Yeğit (56) ile torunu Zeynep Mira Güler'e (6) ehliyetsiz ve alkollü sürücü çarpması sonucu Yeğit olay yerinde, Güler ise yoğun bakımda 2 gün kaldıktan sonra vefat etmişti. Olayın ardından tutuklanan sürücü Burak Ulga ifadesinde "Serbest bırakılmamı istiyorum, 2 ay sonra düğünüm var" dedi. Ulga'nın daha önce de alkollü araç kullanmaktan ceza aldığı ortaya çıktı.

2 günlüğüne İstanbul'dan Bursa'ya tatile giden Fikriye Yeğit ile torunu Zeynep Mira Güler'e, alkollü ve ehliyetsiz sürücü Burak Ulga çarpmış ve anneanne-torunun ölümüne neden olmuştu. Gözaltına alınıp tutuklanan Ulga ifadesinde, "2 ay sonra düğünüm var, serbest kalmak istiyorum" dedi. Sürücü Ulga'nın daha önce alkollü araç kullanmaktan ceza aldığı ve ehliyetine el konulduğu öğrenildi.

4936995.jpg

KÜÇÜK KIZ DENİZ GİRMEK İSTEYİNCE TATİLE GİTTİLER

Fikriye Yeğit ile torunu Zeynep Mira Güler 26 Haziran Pazar sabahı, 2 günlüğüne İstanbul'dan Bursa'ya tatile gitmişti. 6 yaşındaki Zeynep denize girmek isteyince, anneannesiyle birlikte Mudanya'ya gitti. Zeynep Mira ve anneanne Fikriye Yeğit'e Bursa Asfaltı Caddesi'nde, yolun karşına geçmeye çalıştığı sırada, ehliyetsiz ve alkollü sürücü Burak Ulga hakimiyetindeki otomobille çarptı. Fikriye Yeğit olay yerinde ölürken, 2 gün yoğun bakımda kalan Zeynep Mira Güler ise 28 Haziran'da hayatını kaybetti. Anneanne torunun ölümünden sonra konuşan anne Gamze Güler, "Ben olayın sorumlusu kimse en ağır cezayı almasını istiyorum. Yavaş gitmiş olsaydı belki de bunlar olmayacaktı" dedi.

4936993.jpg

"BENİM ANNEM HER ŞEYİMDİ, YAVRUM DAHA 6 YAŞINDAYDI"

Zeynep Mira'nın annesi, Fikriye Yeğit'in kızı olan Gamze Güler "Benim kardeşim doğum yapacaktı. Kızımı alarak, Bursa'ya onun yanına gitmek istediler. Biletlerini ben aldım. Pazar sabahı gitmişlerdi. Kazadan önce görüntülü aradılar konuştuk. Zeynepim çok denize gitmek istemiş, annem de onu denize götürmüş. 16.00 civarlarında karşıdan karşıya geçmek istemişler. O sırada kaza olmuş. Annem olay yerinde vefat etti. Kızım da yoğun bakımda 2 gün kaldıktan sonra vefat etti. Ben olayın sorumlusu kimse en ağır cezayı almasını istiyorum. Yavaş gitmiş olsaydı belki de bunlar olmayacaktı. Benim annem her şeyimdi, yavrum daha 6 yaşındaydı. Nasıl geçecek bilmiyorum" dedi.

4936998.jpg

"BU BİR CİNAYET HEM DE ÇİFTE CİNAYET"

Baba Burak Güler "2 günlüğüne anneannesiyle Bursa'ya tatile gidiyorlar. Karne almıştı daha yeni. Daha önce de ehliyetini alkolden kaybetmiş. Biz bu kişinin gerekli cezayı almasını istiyoruz. Bizim ciğerimiz yandı. Bizim bu acımızı kimse dindiremez. Bu bir cinayet hem de çifte cinayet, kasten adam öldürme bu. Bana en çok dokunan da bizim acımız var, ifadesinde yazmış demiş ki 'Serbest bırakılmamı istiyorum 2 ay sonra düğünüm var'. 2 tane cana kıymışsın bu ifadeyi nasıl veriyorsun sen nasıl bir vicdansızsın? Benim aklım almıyor. Karşı tarafın tek dediği şey biz maddi ve manevi onların yanındayız. Siz ne maddi ne manevi bunu karşılayamazsınız. Maddiyatla hele hiç çözemezsiniz" diye konuştu.

4936997.jpg

DAHA ÖNCE DE ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAKTAN CEZA ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kazanın ardından gözaltına alınan ve 0.88 promil alkollü olduğu tespit edilen Burak Ulga ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ulga'nın, daha önce de alkollü olarak direksiyon başına geçtiği öğrenildi. Ulga'ya, 29 Aralık 2019'da 1.98 promil, 30 Ocak 2022'de ise 0.86 promil alkollü olarak araç kullandığı için ceza uygulandığı ortaya çıktı. 2 yıl süreyle ehliyetine el koyulan Ulga'nın, kazanın olduğu gün ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçtiği öğrenildi. 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Ulga, trafikten de 5 yıl men edilecek.

Kaza yerinde ve sonrasında 2 kez alkol metreye üfleyen ve 0.88 promil alkollü olduğu belirlenen Burak Ulga'nın, alkol testine itiraz ettiği ortaya çıktı. İtiraz üzerine saatler sonra yapılan kan testinde alkole rastlanılmadığı öğrenildi. Ulga’nın, ifadesinde ise “Bursa’dan Mudanya’ya geliyordum. 3 kişi aniden önüme çıktı. Fren yaptım. Fren yapmama rağmen kazaya engel olamadım. Üzgünüm” dediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN