Gaziantep’te yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Uçar, 1997 yılında astım hastası olan annesini doktora götürdü. Doktorun annesine bal tüketmesini tavsiye etmesi üzerine hayatı değişti. Uçar, sağlıklı ve doğal bal üretmek için çevre illerden bal almaya başladı, ardından kendi arıcılık serüvenine adım attı.
KARAKOVAN GELENEĞİ VE MODERN ARICILIK
Mehmet Uçar, dedesinin karakovan arıcılığı geleneğinden geldiğini belirterek, “Arıyı severdim ama arıcılıktan hiç anlamazdım. Annenin sağlığı için başladım, zamanla arılarım çoğaldı ve modern arıcılık tekniklerini öğrenerek işimi büyüttüm” dedi.

350 KOVAN İLE YILLIK 2 TON BAL ÜRETİYOR
Günümüzde 350 kovan arıya sahip olan Uçar, yılda yaklaşık 2 ton doğal bal üretiyor. Bal üretimini dört farklı istasyonda sürdüren Uçar, Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına arı ve arı ürünleri gönderiyor.

TÜRKİYE’NİN BAL ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ
Uçar, “2013 yılından bu yana hem yurt içi hem de yurt dışına arı ve arı ürünleri gönderiyorum. Arıcılık benim için bir tutku haline geldi” ifadelerini kullandı.
