Araç sahiplerini kahreden haber! Akaryakıt fiyatları bu gece değişiyor: %18’den %20’ye…

Araç sahiplerini kahreden haber! Akaryakıt fiyatları bu gece değişiyor: %18’den %20’ye…

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği benzin ve motorin fiyatlarına zam kararı çıktı. ÖTV ve KDV zamları sonrasında akaryakıt fiyatları da uçuşa geçti. 10 Temmuz 2023 tarihi itibariyle KDV fiyatlarını %18'den %20'ye çıkarılacağı duyuruldu. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda KDV fiyatlarının %20'ye çıkarılacağı kesinleşti. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile birlikte 10 Temmuz itibariyle fiyatlara zam yapılacağı aktarıldı. Alınan KDV zammının akaryakıt Fiyatlarını da etkileyeceği belirtilirken güncel fiyatlarda araştırılmaya devam ediyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

ZAM KARARI ONAYLANDI

Araç sahiplerinin yakından takip ettiğim benzin ve motorin fiyatlarına 10 Temmuz itibariyle %20'lik zam yapılacağı belirtildi. 26,60 TL olan fiyatların 27 TL'ye çıkarılacağı belirtilirken benzinde litre fiyatına geçerli olacak maktu ÖTV fiyatında 2,9 TL'ye yükseleceği aktarıldı. KDV fiyatlarının eklenmesi ile birlikte litre başına yaklaşık 43 kuruş zam geleceği belirtilirken motorun fiyatlarına ise 37 kuruşluk zam yapılacağı söylendi. Otogaz ÖTV'sine ise %14,82 oranında zam yapılacak.

akaryakit-indirim.jpg

Benzinin litre fiyatına alınan maktu ÖTV fiyatı 2,05 TL olurken motorine ise 2,06 TL alınıyor. ÖTV ve KDV için %18 oranında uygulanan rakamların 10 Temmuz itibariyle %20'ye çıkarılacağı belirtildi. Bu kapsamda benzin ve motorinin litre fiyatına yaklaşık 40 kuruş zam yapılacağı vurgulandı. 26,60 kuruş olan benzin fiyatı 27 TL'ye yükselirken 24,78 olan motorun fiyatı Ankara'da 25,23 TL, İzmir'de 25,46 TL'ye yükselmiş olacak.

İstanbul'da benzinim litre fiyatının yaklaşık 26,19 olması beklenirken Ankara'da 6,64 TL, İzmir'de 26,67 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Bu kapsamda seçimlerin ardından fiyatları %25,4 oranında zam gelmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN