Artvin'de iş cinayeti: Hopa Çay Fabrikası’nda bir işçi hayatını kaybetti

Artvin'de iş cinayeti: Hopa Çay Fabrikası’nda bir işçi hayatını kaybetti

Artvin'in Hopa ilçesinde ÇAYKUR'a ait Artvin-Hopa Çay Fabrikası’nda elektrik işçisi Mustafa Özçep, bir arızayı tamer ederken düşerek hayatını kaybetti. DİSK Gıda-İş Sendikası konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmıyor. Yaşanan iş cinayetinde derhal ve etkin bir soruşturma yapılsın. Bu olayda sorumlu olanlar görevlerinden el çektirilsin ve yargılansın" ifadelerine yer verdi.

Artvin'in Hopa ilçesinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait (ÇAYKUR) Artvin-Hopa Çay Fabrikası’nda 8 yıldır elektrik teknisyeni olarak çalışan Mustafa Özçep'in (37) fabrikanın arka kısmında bir arızayı gidermeye çalışırken düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Evli ve üç çocuk babası olan Özçep için mesai arkadaşları tarafından sağlık ekipleri çağrıldı. Özçep, fabrikadaki ilk müdahalesinin ardından Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özçep, hastanedeki tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

Özçep için, Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine; Özçep‘in ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Özçep, kılınan cenaze namazı ardından Başköy’de toprağa verildi.

DİSK GIDA İŞ:SORUMLULARI YARGILANSIN

DİSK Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi Ramazan Küçüksarı yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'da iş cinayetlerine karşı derhal önlem alınması gerektiğini söyledi. Küçüksarı, şunları söyledi:

“Artvin-Hopa Çay fabrikasında çalışan elektrik işçisi Mustafa Özçep arıza tamiri sırasında düşerek hayatını kaybetti. Bir yıl önce yine Hemşin Organik Çay Fabrikasında yaşanan patlamada üç işçi arkadaşımız hayatını kaybetmişti. ÇAYKUR, kamu kurumu olarak çalışan işçilerin can güvenliğinden sorumludur. İş yerlerinde işçilerin çalışma koşullarının düzenlenmesi, güvenlik içinde çalışma işletmenin sorumluluğundadır. Görünen odur ki ÇAYKUR daha önce yaşanan kazalardan ve ölümlerden sonra hiçbir önlem almamıştır.

Yaşanan ölümün sorumlusu hiç kuşkusuz doğrudan yöneticilerdir. Bir kamu kurumunda art arda iş cinayetleri yaşanıyorsa ve denetim yapılıp önlemler alınmıyorsa, bunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da sorumluluğu vardır. Aynı zamanda, ÇAYKUR'da ‘yetkili’ olduğunu iddia eden Öz Gıda-İş Sendikasının sorumluluğu vardır. Son yaşanan ve ölümle sonuçlanan Artvin-Hopa Çay Fabrikasındaki iş cinayetinde olduğu gibi; işçilerin hayatı, sağlığı hiçe sayılıyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmıyor. Yaşanan iş cinayetinde derhal ve etkin bir soruşturma yapılsın. Bu olayda sorumlu olanlar görevlerinden el çektirilsin ve yargılansın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN