Asgari ücret zammında flaş gelişme! O iki rakam masada: İki rakam da cepleri şenlendirecek

Asgari ücret zammında flaş gelişme! O iki rakam masada: İki rakam da cepleri şenlendirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına yaptığı zam sonrası asgari ücretliler de merakla zam haberi bekliyorlar. Asgari ücretlinin ayağını yerden kesecek haber sonunda geldi. İşte detaylar…

Emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrası emeklilerin yüzü gülüyor. Peki asgari ücretli vatandaş için sonuç nasıl olacak diye bekleniyorken sevindiren haber geldi. Detaylar haberimizde…

MARKET

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN KUVVETLİ İHTİMAL! O 2 RAKAM HESABA KATILDIĞINDA... TAKVİM HAFTAYA NETLEŞİYOR, GÖZLER TEMMUZ AYINDA

Seçimlerin ardından yeni kabine açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler öncesi açıkladığı ve Temmuz ayı maaşlarına da yansıması beklenen yeni asgari ücreti milyonlarca insanın gözü kulağı olacak. İlk tartışılan konulardan biri olan kritik asgari ücret sürecinin önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor. Asgari ücret müzakerelerinin 500 $ (10.500 TL) gibi önemli bir kriterden başlaması bekleniyor.

2023'ün başında asgari ücret 405 dolara yani 8. 506 TL'ye çıkarıldı. Asgari Ücret Komisyonu'nun takvimi önümüzdeki hafta açıklanacak. Ardından Haziran ayında hükümet, işçi ve işveren toplu iş sözleşmesi için aynı masaya oturacak. Asgari ücret müzakerelerinde en az 500 dolar bekleyin. Yeni tutar hesaplanırken Sosyal Yardım ve Katkı Payları ile 6 aylık enflasyon değerleri dikkate alınır.

TÜM GÖZLER O TOPLANTILARDA

Milyonlarca asgari ücretli işçi için son dönemece geldik. Gözler Temmuz ayı maaş zammında. Gelen bilgilere göre Asgari Ücret Komisyonu 5-11 Haziran tarihlerinde toplanacak. Komisyon, Hükümetin daveti üzerine toplanır. İşçiler, işverenler ve hükümetler 3-4 oturum yapacak. Bu görüşme sonucunda o rakam netleşecek.

PAZARLIĞA BAŞLANGIÇ 500 DOLARDAN

Şu anda 405 dolar olan temel asgari ücret eşiği 500 dolar olacak. Komite toplandığında müzakerelerin 500 dolar seviyesinde veya 10.500 Türk lirası civarında başlaması bekleniyor.

ENFLASYON VE REFAH PAYI HESAPLANACAK

Bir diğer önemli kriter ise asgari ücretin altı aylık enflasyon oranı. Ara net asgari ücret artışı sosyal yardım oranına göre belirlenecek.

Dört aylık enflasyon oranı ise %15,21 olarak hesaplandı. TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını 5 Haziran'da açıklayacak. Bu nihayet 5 aylık enflasyon oranını belirler. Ayrıca 3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranımız da var. Enflasyonun önümüzdeki altı ayda %20-25 aralığında olması bekleniyor.

Bu rakama ilave olacak refah payı ile beraber yüzde 30'a çıkabileceği için asgari ücret 11 bin 58 Türk lirasına kadar çıkabilir.

Tüm rakamları bir araya getirdiğimizde asgari ücretin 550 dolar civarında olması muhtemel

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN