Asgari ücrete yılda 4 kez zam! Temmuz'da fırtına kopacak! Öyle bir maaş alacaksınız ki...

Asgari ücrete yılda 4 kez zam! Temmuz'da fırtına kopacak! Öyle bir maaş alacaksınız ki...

Asgari ücretli için Temmuz ayı zam oranları masaya yatırıldı. Enflasyon karşısında eriyen asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında zam yapılacağını açıklamıştı. 2023 yılı itibari ile 8.500 lira olan asgari ücret için dudak uçuklatan öneri geldi. Rakamı duyan asgari ücretli derin bir nefes alacak

Seçimle beraber asgari ücretliye de sevindiren haber gelmişti. 8.500 lira olan asgari ücret tutarına Temmuz ayında zam yapılacak. Enflasyon oranına göre zam yapılması beklenen asgari ücret için sendikalardan da öneriler gelmeye başladı. En yüksek rakam DİSK'ten geldi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücret için sevindiren rakamı açıkladı.

para.jpg

"ASGARİ ÜCRET YILDA 4 KEZ YENİLENMELİ"

Seçimler geride kalırken, asgari ücret ne kadar olacak? soruları da merak edilmeye başlandı. Sendikalardan tek tek asgari ücret talepleri gelmeye başladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücretin yılda 4 kez belirlenmesi gerektiğini belirterek, yapılacak olan zam oranını da açıkladı.

aruz.jpg

DİSK'TEN ASGARİ ÜCRET ORANI GELDİ

Çerkezoğlu, asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Asgari ücreti belirlerken bir toplum ücreti belirlediğimizin farkında olmalıyız. AKP toplumu yoksullukta eşitledi. Bizim savunduğumuz şey bir ailede iki kişinin çalıştığını düşünerek bu aileye en az yoksulluk sınırı düzeyinde ücret verilmesi. Yani kişi başı en düşük ücret 17 bin TL olmalı ve aile 34 bin TL olan yoksulluk sınırından az kazanmamalı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN