Asgari ücrette birbirinden farklı zam senaryosu! Ara zam 3 senaryodan biri olacak: Temmuz ayında zam geliyor...

Asgari ücrette birbirinden farklı zam senaryosu! Ara zam 3 senaryodan biri olacak: Temmuz ayında zam geliyor...

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammına dair detayları paylaşan Bakan Bilgin, düzenlemenin temmuz ayında olacağını açıkladı. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaşa dair araştırmaları ise sürüyor. 3 Farklı zam senaryosu gündemde yer aldı. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM

2023 yılı ile birlikte sık sık gündeme gelen ara zamma dair açıklamalar geliyor. Emeklilere dair yaşanan üst üste kritik gelişmeler ile birlikte asgari ücretli çalışanlar açıklama bekliyor. Geçtiğimiz ay itibariyle en düşük emekli maaşı zammı sonrasında asgari ücret zammına dair müjdeli haber geldi.

En düşük emekli maaşının 2 bin liralık zam sonrasında 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesi ile birlikte emekliler havaya uçtu. 2022 yılında olduğu gibi bu gelişme ile birlikte asgari ücrette bir ara zam beklentisi oluştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücrete ilişkin açıklamalar geldi. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamayla birlikte temmuz ayında ara zammın geleceği açıklandı.

ekran-resmi-2021-03-10-00-jc4k-cover-png.webp

ASGARİ ÜCRETTE REFAH PAYI BEKLENTİSİ

Müjdeli haber ile birlikte asgari ücretli çalışanlar "Yeni asgari ücret düzenlemesinin ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. Sürekli olarak yükselen asgari ücret ile birlikte zam biraz daha erkene çekilebileceği ve eşit bir zam oranı uygulanacağı iddialar arasında bulunuyor.

Milliyet Gazetesi tarafından paylaşılan bir haber ile birlikte asgari ücrete dair senaryolar açıklandı. Ekonomist Muhammet Bayram'ın konuya dair açıklamaları ile tahminlerini paylaştı

Ekonomist tarafından gelen tahminde 6 aylık enflasyonun ortalama yüzdelik oranının 25-30 TL civarında olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu duruma el atarak refah payı artışında da bulunabileceği beklentisini duyurdu. Asgari ücrette yapılacak olan zamların enflasyonun artışında sebep olmamasını umduğunu da açıkladı.

60b3e0e667b0a919e81fd3f9.webp

ASGARİ ÜCRETTE 3 FARKLI SENARYO

Asgari ücrette yapılan tahminler ile birlikte yüzde 20 - 25 - 30 oranında zam yapılması bekleniyor. Asgari ücrette yapılacak olan yüzde 20'lik bir artış halinde net 10 bin 207 TL, asgari ücrette yapılacak olan yüzde 25'lik bir artış halinde 10 bin 632 TL, asgari ücrette yapılacak olan yüzde 30'luk bir artış halinde ise net 11 bin 57 TL'ye yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN