Atığı sanata dönüştürüyor, doğaya katkı sağlıyor! Her birinin kendine özgün deseni oluyor, Türkiye’nin her köşesine ulaşıyor

Atığı sanata dönüştürüyor, doğaya katkı sağlıyor! Her birinin kendine özgün deseni oluyor, Türkiye’nin her köşesine ulaşıyor

Sivas’ta yaşayan İbrahim Kozan, 7 yıldır uğraştığı bu iş sayesinde atığı sanata dönüştürüyor, doğaya katkı sağlıyor. Çeşit çeşit çekirdeği büyük bir sabır ve titizlikle işleyen Kozan’ın ürünleri, Türkiye’nin her köşesine ulaşıyor…

Sivas kent merkezinde yaşayan İbrahim Kozan, yaklaşık 7 yıldır ahşap oymacılığıyla uğraşıyor. Arkadaşının hediye ettiği bir bileklikle başladığı bu sanatı, doğal atıklardan yaptığı bileklik, kolye ve tespihlerle taçlandırdı. Zeytin, şeftali, hurma, iğde çekirdeği ve ceviz kabuklarını büyük bir sabır ve titizlikle işleyerek, el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarıyor.

sivasta-ahsap-oymaciligi-yapan-2.jpg

EL YAPIMI ÜRÜNLER DOĞALLIĞIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Kozan, yaptığı ürünlerin doğal malzemelerden olması nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü belirtti. “Ahşaba karşı özel bir ilgim vardı. Bir arkadaşımın hediye ettiği bileklikle bu işe başladım. İlk olarak eşime zeytin çekirdeğinden bileklik yaptım. Sonrasında iğde, hurma ve şeftali çekirdeği gibi doğal malzemeleri de değerlendirmeye başladım. 40 yaşından sonra başladığım bu işte 6-7 yıldır doğal takılar yapıyorum” dedi.

sivasta-ahsap-oymaciligi-yapan-1.jpg

HER ÇEKİRDEĞİN KENDİNE ÖZGÜ DESENLERİ VAR

İbrahim Kozan, ürünlerin sakinleştirici bir etkisi olduğunu vurguladı. “Her çekirdeğin kendine özgü deseni var. Çekirdekleri posasından ayırmak için kaynatıp kurutuyorum, ardından zımparayla şekillendiriyorum. Daha sonra el matkabıyla delerek bileklik, tespih veya kolyeye dönüştürüyorum. Doğallığını koruması için boya kullanmıyorum, zeytinyağında bekletiyorum” diye anlattı.

sivasta-ahsap-oymaciligi-yapan-3.jpg

TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNE ULAŞIYOR

Yaptığı ürünlerin Türkiye’nin dört bir yanından ilgi gördüğünü söyleyen Kozan, “El emeği ürünlerimi kargoyla gönderiyorum. Alan kişiler ürünleri beğenip tekrar sipariş veriyorlar. Bu da beni cesaretlendiriyor. Doğal ve sürdürülebilir ürünler yapmaya devam edeceğim” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN