Avrupa Parlamentosu üyesi Amor’dan CHP kararına tepki: Türkiye karanlık bir döneme giriyor

Avrupa Parlamentosu üyesi Amor’dan CHP kararına tepki: Türkiye karanlık bir döneme giriyor

Avrupa Parlamentosu’nda Sosyalist milletvekili olarak görev yapan, AFET ve DROI komitelerinde yer alan Nacho Sánchez Amor, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen mutlak butlan kararına sert tepki gösterdi. Sánchez Amor, kararı “ana muhalefet partisini ortadan kaldırmaya yönelik iyi hazırlanmış bir plan” olarak nitelendirerek, “AB artık kör ve sessiz kalamaz” dedi.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen mutlak butlan kararına uluslararası siyasetten tepkiler gelmeye devam ediyor. Nacho Sánchez Amor, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararı, Türkiye’de demokrasinin geleceği açısından son derece kritik bir eşik olarak değerlendirdi.

Sánchez Amor, CHP’yi “Atatürk’ün partisi” olarak tanımlayarak, kurultay hakkında verilen mutlak butlan kararıyla Türkiye’nin “karanlık bir döneme” girdiğini ifade etti.

“ANA MUHALEFETİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK PLAN”

Sánchez Amor, kararın yalnızca bir mahkeme kararı olarak görülemeyeceğini belirterek, bunun ana muhalefet partisini etkisizleştirmeye dönük planlı bir adım olduğunu savundu.

Paylaşımında, “CHP kongresi hakkında verilen mutlak butlan kararıyla Türkiye’de karanlık bir döneme giriyoruz. Bu, ana muhalefet partisini ortadan kaldırmak için iyi hazırlanmış bir plandır” ifadelerini kullandı.

“TAM OTORİTER SİSTEMİN PLANI”

Sánchez Amor, kararın Türkiye’de demokratik düzen açısından daha geniş sonuçları olacağını belirtti.

Açıklamasında, “Bu, tamamen otoriter bir sistemin taslağıdır” diyen Sánchez Amor, yargı kararları üzerinden muhalefetin dizayn edilmesinin demokrasi açısından ağır bir kırılma yarattığını ifade etti.

AB’YE ÇAĞRI: “ARTIK SESSİZ KALAMAZ”

Sánchez Amor, Avrupa Birliği’ne de açık çağrıda bulundu.

“AB artık kör ya da sessiz kalamaz” diyen Sánchez Amor, Türkiye’deki gelişmeler karşısında Avrupa kurumlarının daha net tavır alması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN