Azerbaycan'dan 'tahıl sevkiyatı anlaşması' açıklaması: Küresel gıda güvenliği için çok önemli bir adım

Azerbaycan'dan 'tahıl sevkiyatı anlaşması' açıklaması: Küresel gıda güvenliği için çok önemli bir adım

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı dün İstanbul'da imzalanan 'tahıl sevkiyatı' anlaşmasının 'küresel gıda güvenliği için çok önemli bir adım' olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Ukrayna, Türkiye ve Rusya arasındaki tahıl ihracatı anlaşması, küresel gıda güvenliği için çok önemli bir adım" ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Şubat ayından bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşının en önemli sonuçlarından biri olan küresel gıda krizinin aşılması için Türkiye’nin girişimleriyle Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında dün İstanbul’da imzalanan anlaşmayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Azerbaycan’ın, tahıl ihracatı anlaşmasının imzalanmasını ve Türkiye ile BM’nin başarılı arabuluculuk çabalarını memnuniyetle karşıladığının kaydedildiği açıklamada, "Ukrayna, Türkiye ve Rusya arasındaki tahıl ihracatı anlaşması, küresel gıda güvenliği için çok önemli bir adım" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca anlaşmanın bir an önce uygulanmaya başlanmasının sabırsızlıkla beklendiği de belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN