Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek: Yangınlar için ekip göndereceğiz

Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek: Yangınlar için ekip göndereceğiz

Azerbaycan, orman yangınları ile mücadeleye destek için Türkiye'ye ekipler gönderecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, orman yangınları ile ilgili Türkiye'ye ekip gönderilmesi için talimat verildi.

Hacıyev, yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan Başbakanı ve Olağanüstü Haller Bakanı'na gerekli talimatları verdi. İlgili devlet kurumları Türk muadilleriyle temasa geçti ve yardım ekipleri en kısa sürede kardeş ülkeye hareket edecek" ifadelerini kullandı.

İŞTE SON BİLANÇO

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devam eden orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli, yangınların 57'sini kontrol altına aldıklarını belirtti.

Pakdemirli şunları kaydetti: "Aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru bir gidiş var. 3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz. Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN