B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Bakan Yerlikaya'dan önemli açıklama, artık bunu yapmak için eğitim almak gerekiyor

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Bakan Yerlikaya'dan önemli açıklama, artık bunu yapmak için eğitim almak gerekiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Artık bunu yapmak için eğitim almak şart! B sınıfı ehliyet tek başına yetmiyor...

Şehir içi trafiğinde zaman tasarrufu nedeniyle motosikletlere rağbet artıyor. Şu anki yasalara göre B sınıfı ehliyet sürücüleri 50 cc’ye kadar motor hacmi olan motosikletleri kullanabiliyor. 500 cc'ye kadar silindir hacmi olan motosikletler için A1 sınıfı ehliyet gerekirken, 500 cc üzeri motor hacmi olanları kullanmak için A2 sınıfı ehliyet zorunlu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

thumbs-b-c-22368b326b480ca0460049b68de85ea2.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, motosiklet kullanımıyla ilgili B sınıfı ehliyete sahip olan sürücülerin 125 cc altındaki motosikletleri kullanabilmek için eğitim almaları gerektiğini belirtti. Bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan, çeşitli bakanlıkların iş birliği içinde olduğunu vurguladı.

B SINIFI EHLİYETİNİZ OLSA BİLE MOTOSİKLET EĞİTİMİ ŞART

Bakan Yerlikaya, 125 cc'lik motosikletlerin B sınıfı ehliyet sahipleri tarafından kullanılabilmesi için eğitim alma gerekliliğine dikkat çekerek "Bu konuda daha önce bir çalışmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmaya devam ediliyor. Eğitim önemli. Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN