Bahçeli'nin isteğiyle istifa eden Kocabey'e MHP'de yeni görev

Bahçeli'nin isteğiyle istifa eden Kocabey'e MHP'de yeni görev

MHP lideri Bahçeli'nin isteğiyle HSK üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey'e partide yeni bir görevin verildiği ortaya çıktı. Kocabey'in, artık MHP ve başkan Bahçeli'nin tüm hukuk işlerinden sorumlu olan en yetkili kişi olacağı öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteğiyle istifa eden ve istifasıyla ilgili spekülasyonların sonu gelmeyen eski Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Daire Üyesi Hamit Kocabey'e MHP'de yeni bir görev verildiği ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre; geçen günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde kendisi için hazırlanan makam odasına taşınan Kocabey'in bundan sonraki süreçte, MHP'nin ve başkan Devlet Bahçeli'nin bütün hukuksal sorunlarıyla ilgili en yetkili isim olarak görev yapacağı öğrenildi. Kocabey'in aynı zamanda Adalet Bakanlığı, HSK, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YSK ve Anayasa Mahkemesi ile ilişkilerde de yetkilendirilen isim olduğu bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Hamit Kocabey, 14 Ekim 2021'de görevinden istifa ettiğinde, MHP kontenjanından HSK üyeliğine seçilen Kocabey'in istifasıyla ilgili pek çok iddia gündeme geldi. Kocabey'in, bir dava kapsamında tutuklu bulunan bir kişinin serbest bırakılması için hakime baskı yaptığına yönelik paylaşımlar sosyal medyada yer aldı.

Kocabey ise HSK üyeliğinden Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında istifa ettiğini açıkladı. Bahçeli, bir süredir kendisinin avukatlığını üstlenen Kocabey'in oğlu Nizameddin Kocabey'e görevden el çektirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN