Bahçeli'nin 'Sinan Ateş davasına sadece avukatlarımız çıkacak' sözlerine Ayşe Ateş'ten tepki: O halde ne işiniz var Sincan'da?

Bahçeli'nin 'Sinan Ateş davasına sadece avukatlarımız çıkacak' sözlerine Ayşe Ateş'ten tepki: O halde ne işiniz var Sincan'da?

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Lideri Bahçeli'nin "1 Temmuz'da başlayan davaya sadece avukatlarımız katılacak. Bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır" sözlerine tepki göstererek "Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O hâlde ne işiniz var Sincan’da." diye sordu.

Ankara'da suikaste uğrayarak öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında Sinan Ateş davası için "1 Temmuz'da başlayan davaya sadece avukatlarımız katılacak. Bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır" sözlerine tepki gösterdi. "Peki, neden?" ifadesini kullanan Ateş, "Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O hâlde ne işiniz var Sincan’da." diye konuştu.

Ateş'in açıklaması şöyle:

"MHP, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in katline ilişkin görülecek olan siyasi cinayet davasına avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O hâlde ne işiniz var Sincan’da."

AYŞE ATEŞ'TEN BAHÇELİ'YE FOTOĞRAFLI YANIT: 3-5 ÇAPULCU BU İSİMLER OLSA GEREK

Ateş, Bahçeli'nin grup toplantısında Sinan Ateş davasını kastederek "Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız" sözlerine de yanıt verdi.

MHP'li isimlerin fotoğraflarıyla Bahçeli'nin videosunu alıntılayan Ateş, "'Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız' diyerek işaret edilen 'üç beş çapulcu' aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan'da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar" paylaşımını yaptı.

gq61apnwkaaiq8r

gq61aplwoaav6zg

Ateş'in paylaştığı fotoğraflarda Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem'in yer aldığı görüldü.

gq61apqx0aa9kfk

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, Sinan Ateş’in davası için daha önce "MHP, 1 Temmuz'daki duruşmada mutlaka hazır bulunacak" demişti. Bahçeli, bugünkü grup toplantısında davaya sadece avukatlarının katılacağını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“1 Temmuz'da başlayacak malum cinayet davası ile partimizi ilişkilendirmek için tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Kimin kimlerle iş tutuştuğunu, sağda solda neler konuşulduğunu çok iyi biliyoruz. Davamızı 3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız. Bizi sindirmeye çalıştıklarını görmedik mi sanılıyor? MHP ile aşık atılamaz. 1 Temmuz'daki davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır. Kim ne biliyorsa mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim. Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları'nı en küçük bağı ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim ya da bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım."

İlgili Haberler
YORUMLAR (8)
8 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN