Bakan Çavuşoğlu: Şartlar uyarsa havaalanlarını Katar ile işleteceğiz

Bakan Çavuşoğlu: Şartlar uyarsa havaalanlarını Katar ile işleteceğiz

Bakan Çavuşoğlu, Bir Türk ve bir Katar şirketinin Afganistan'daki 5 havaalanını birlikte işletmesinin gündemde olduğunu belirterek "Arkadaşlarımız, çarşamba günü Kabil'e gidecekler, geçici yönetimle bu konuyu birlikte ele alacaklar. Şartlarımız uyarsa Katar ile beraber havaalanlarını işletiriz. Şartlar uymazsa illa işleteceğiz diye bir derdimiz yok" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya Dışişleri Bakanı Dato' Sri Saifuddin Abdullah ile bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, Malezya'yla ilişkileri daha da geliştirdiklerini ve Türkiye'deki yatırımlarını artıracaklarından bahsetti. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Kabil Havalimanı'nın işletmesiyle ilgili bir soru aldı.

'ŞARTLAR UYARSA BERABER İŞLETİRİZ'

Bakan, soruya şöyle cevap verdi:

"Kabil Havalimanı konusunda uzmanlarımız bu akşam Doha'ya gidiyorlar. Bir Türk ve bir Katar şirketi Afganistan'daki 5 havaalanının birlikte işletilmesi için mutabakat muhtırası imzaladı. Bu çerçevede, Afganistan geçici yönetimine ortak tekliflerde bulunacağız. Arkadaşlarımız, çarşamba günü Kabil'e gidecekler, geçici yönetimle bu konuyu birlikte ele alacaklar. Şartlarımız uyarsa Katar ile beraber havaalanlarını işletiriz. Şartlar uymazsa illa işleteceğiz diye bir derdimiz yok" diye konuştu.

'BAZI UÇUŞLAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK'

Bakan Çavuşoğlu, Ermenistan ile ilişkilerde son zamanlarda atılana dımlara da değinerek, "Doğrudan temasların başlaması için karşılıklı özel temsilcilerimizi atadık. En kısa zaman içinde özel temsilcilerimiz bir araya gelecek. Yine daha önce Atlas Global şirketi piyasadan çekilinceye kadar uçuyordu. Şimdi bazı şirketlerin İstanbul ile Erivan arasında uçuş talepleri oldu, hem Ermenistan hem de Türkiye tarafından. Ulaştırma Bakanlığımız ile beraber bunları değerlendiriyoruz. Bazı şirketler uçuşlara önümüzdeki günlerde başlayacak. Tüm bu adımları atarken can Azerbaycan ile istişare ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de öyle olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN