Balıkçı tekneleri dümeni buraya kırdı! Balıkseverlere sevindiren haber: Fiyatlar düşecek, tezgahlar şenlenecek

Marmara Denizi'nde yaşanan bolluk nedeniyle balıkçılar rotasını Tekirdağ'a çevirdi. Tekirdağ'a gelen balıkçılar bol hamsiyle geri dönüyor. İşte detaylar...

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, son günlerde balığın bol olduğunu duyan balıkçıların avlanmak için kente geldiğini söyledi.

Hamsi bolluğunun balıkçının yüzünü güldürdüğünü ifade eden İbrahimPehlivanoğlu, balıkçıların bol hamsiyle döndüğünü ifade etti. İbrahim Pehlivanoğlu, şöyle konuştu:

"Sezona hamsiyle başladık. Sonra bir durgunluk oldu. Rüzgarın sert esmesi nedeniyle de bir süre avcılık olmadı. Son günlerde hamsi bolluğu yaşandığı için çevre illerden de gelen balıkçılar ilimize gelerek nasiplerini aramaya başladı. 2-3 gündür bol hamsiyle balıkçılar limana dönüyor."

BALIK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

İbrahim Pehlivanoğlu, hamsi bolluğunun bir süre daha devam edeceğini ifade ederek, balık arttıkça fiyatlarında düşeceğini dile getirdi.

Hamsinin bol olmasının diğer balıkçıları da kente çektiğini aktaran İbrahim Pehlivanoğlu, "İstanbul'dan bu tarafa bir hamsi akını oldu. Balıkçılarda hamsinin peşine ilimize geldi. Balıkçılar burada hamsiye ağ atıyor. Limana tekneler boş dönmüyor. Tezgahlarda çok güzel taze hamsi var" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN