Bavul trafiği

Bavul trafiği

Futbol dünyasının ‘saadet zinciri’nde milyon dolarların banka hesaplarından çekilip bir bankanın şube müdürüne bavullarla teslim edilmesi dikkat çekti. Kayıt dışına çıkarılan büyük meblağlardaki paranın ‘tefeci’ sermayesi olarak kullanılmak üzere toplandığı ihtimali güçlendi. Skandalda ‘paralar kimlere gitti?’ sorusu öne çıktı.

Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu’nun adının karıştığı skandalda onlarca soru yanıt bekliyor. Milyon dolarların tutuklu banka müdürü Seçil Erzan’a sistem üzerinden değil elden vermesi ‘Bilinçli bir kayıt dışı faaliyete’ işaret etti. 40 milyon doları aşkın meblağın akıbetini ortaya dökecek trafiğin deşifre edilmesi gerektiği belirtildi. Erzan’ın ise soruşturma evresinde başsavcılığa ikinci bir ifade verdiği ortaya çıktı.

ERZAN ‘KOLUMA SERUM TAKIP BANKA DIŞINDA YAPTIĞIMI SÖYLETTİLER’ DEDİ

İfadesinde evinden korumalarla alındığını ileri süren Erzan “Beni Denizbank Genel Müdürlüğü’ne götürdüler. Koluma serum takıp bu işi banka dışında yaptığımı söylettirdiler” iddiasını dile getirdi. Alacak verecek tablosunu banka yetkilileriyle hazırladıklarını savunan Erzan, 9 Nisan’da Hakan Ateş’in bankaya gelip ‘Ortada enkaz var kimden ne aldıysan söyle bu zimmet değil. Birbirimizi koruyalım’ dediğini de ileri sürdü.

MİLYON DOLARLAR NOT KAĞITLARINDA

Banka müdürü Seçil Erzan’ın şikayetçi olanlara yatırdıkları para karşılığında banka anteti olmayan kaşesiz kağıtlar verdiği ortaya çıktı. Not kağıtlarında alacak miktarını yazan Erzan’ın ıslak imza attığı da görülüyor.

2811krt01a-tum.jpg

Kamuoyunda ‘Fatih Terim’ fonu olarak adlandırılan ‘saadet zinciri’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Paraların aynı bankadan çekilip bavullarla saadet zincirini kuran şube müdürü Yeşil Erzan’a teslim edilmesi tefecilik girişimini güçlendirilen sisteme konulmayan paraları kayıt dışılığı skandalına ilişkin iddiaları da güçlendirdi.

Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu’nun adının karıştığı skandalda onlarca soru da yanıt bekliyor. Milyon dolarların tutuklu banka müdürü Seçil Erzan’a sistem üzerinden değil elden vermesi ‘Bilinçli bir kayıt dışı faaliyete’ işaret etti. 40 milyon doları aşkın meblağın akıbetini ortaya dökecek trafiğin deşifre edilmesi gerektiği belirtildi.

Skandalda önce ‘Seçil Erzan’a para vermedim’ diyen Fatih terimin adı Erzan’ın evinde çıkan borç alacak ve verecek belgelerinde ortaya çıkmıştı. Terim’in Erzan’a 700 bin dolar verdiği ve karşılığında 1.5 milyon dolar aldığı belgelerde görülmüştü. Skandalda adı geçen diğer isimlerin de ‘Terim Fonu’na ne kadar koydukları ve karşılığında ne kadar aldıkları da yine belgelerde kalem kalem tespit edilmişti.

MİLYON DOLARLA A4 KAĞIDINA YAZILMIŞ

Türkiye’nin konuştuğu fon vurgununun parçalarından eski futbolcu Selçuk İnan’ın, verdiği 10 milyon dolara karşılık antetli bile olmayan kağıt aldığı, Emre Çolak’ın ise sadece el yazısı olan bir kağıt karşılığı parayı teslim ettiği öğrenildi. Selçuk İnan’ın verdiği 10 milyon dolara karşılık antetli bile olmayan kağıt aldığını, Emre Çolak’ın ise sadece el yazısıyla not aldığını aktardı. İki futbolcunun da savcıya bu kağıtları verdiği belirtildi. Konuyu yazan gazeteci Timur Soykan “Denizbank’ın avukatları Selçuk İnan’ın Denizbank’ın başka şubelerindeki hesaplardan bu paraları çekerek Seçil Erzan’a getirdiğini öne sürüyor. ‘Neden banka hesaplarından hemen göndermedi?’ diye soruyorlar.

Ayrıca kimsenin böyle bir faize inanmayacağını savunan avukatlar, ‘Bu tefecilik suçudur, paralarını kurtarmak için banka yönetimine iftira atıyorlar’ iddiasında bulunuyor” diye yazdı. Ünlü teknik adam Fatih Terim’in adını kullanarak milyonlarca dolar dolandırıcılık yaptığı iddia edilen İstanbul Levent’te bulunan Denizbank’ın Şube Müdürü olan Erzan’ın 226 yıl hapsi isteniyor. 29 kişiyi dolandıran Erzan’ın, 1 milyar 260 milyon dolar vurgun yaptığı öne sürülüyor.

ERZAN’DAN YENİ İFADE: KOLUMA SERUM TAKIP BANKA DIŞINDA YAPTIĞIMI SÖYLETTİLER

Ünlü futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan’ın soruşturma evresinde ikinci bir ifade verdiği öğrenildi. İfadesinde Erzan’ın Çorlu’daki evinden korumalar eşliğinde alındığını anlatarak “9 Nisan’da beni korumalar eşliğinde Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüğü’ne götürdüler. Koluma serumlar takılarak bana bu işi banka dışında yaptın diye söylettirdiler” dedi. Erzan zorla ses kaydının alındığını belirterek “Sermin Tekin Çorlu’daki evime yanıma geldiğinde zorla benden ses kaydı oluşturmamı istedi. Bana şahsi telefonunu konuşma sırasında açarak sesimi kaydetti” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erzan’ın bazı müştekilere yatırdıkları para karşılığında verdiği el yazılı, ıslak imzalı evrakların fotoğrafları ortaya çıktı. Alacak verecek tablosunu banka yetkilileriyle hazırladıklarını savunan Erzan, 9 Nisan’da Hakan Ateş’in bankaya gelip ‘Ortada enkaz var kimden ne aldıysan söyle bu zimmet değil. Birbirimizi koruyalım’ dediğini de ileri sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN