Muhalefet liderlerinden faiz tepkisi: Erdoğan sebep, faturalar sonuçtur

Muhalefet liderlerinden faiz tepkisi: Erdoğan sebep, faturalar sonuçtur

Merkez Bankası'nın faizi düşürmesi sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!" ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri Akşener de "Ekonomiye dair rasyonel bir planınız var mı?"diye sorarak tepki gösterirken, DEVA Partisi lideri Babacan ise, "Millet daha da fakirleşti" dedi.

Merkez Bankası'nın (MB) faiz kararını yüzde 19'dan yüzde 18'e indirmesi sonrası muhalefet liderleri iktidara tepki gösterdi.

"ERDOĞAN SEBEP, FATURALAR SONUÇTUR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programındaki "Bunların kafası basmaz. Yok bunlarda böyle bir araştırma. Ben ekonomistim" sözlerini hatırlatarak, "Erdoğan, 'Ben ekonomistim' diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!" dedi.

"MİLLETİN PARASINI PUL EDEN HERKES HESAP VERECEK"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!"

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: ALLAH'TAN EKONOMİSTSİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programındaki "Bunların kafası basmaz. Yok bunlarda böyle bir araştırma. Ben ekonomistim" sözlerini Twitter hesabından paylaşarak, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi.

"Sayın Erdoğan, Allah’tan ekonomistsin!" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Olmasaydın, millet olarak ne yapardık bilmiyorum… Gerçekten bu hamlelerin dışında, ekonomiye dair rasyonel bir planınız var mı?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Kullandıkları, manevi-dini argümanlara bakmayın, Cumhuriyet tarihinin en faizci hükümeti ile karşı karşıyayız maalesef” dedi.

Davutoğlu konuşmasında, "Başbakanlığımız döneminde bizi faizcilikle suçlardı, meydan meydan. ‘Bana yetki verirseniz faizleri indireceğim, bitireceğim’ derdi. Yetkiyi aldı. 2016’da bizim dönemimizde faiz yüzde 7 idi. Türkiye’nin toplam faiz harcaması 50 milyar TL idi ve aşağı doğru gidiyordu faiz, enflasyon. Şimdi faiz dünyadaki en yüksek faiz yüzde 19, o da piyasa faizi. Ve Türkiye’nin faiz harcaması 190 milyar TL. Bütçenin önemli bir kısmını faize ayırmak zorunda kalıyorlar. Size çok açık ve net şöyleyim. Geldiklerinde kullandıkları manevi-dini argümanlara bakmayın, Cumhuriyet tarihinin en faizci hükümeti ile karşı karşıyayız maalesef. En faizci, rantiyeye en büyük destek sağlayanların karşısındayız. Biz bıraktığımızda enflasyon yüzde 3.2 idi, üretici enflasyonu. Tüketici enflasyonu 6, 6 buçuktu. Şimdi üretici yüzde 44.95” dedi.

BABACAN: MİLLET DAHA DA FAKİRLEŞTİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise yaptığı paylaşımla şöyle tepki gösterdi:

"Sayın Erdoğan sonunda muradına erdi. Faizi %19’dan 18’e indirdi. (Hâlâ Avrupa’nın en yüksek faizi.) Fakat kur arttı. Millet daha da fakirleşti. Tekrar ediyorum: Erdoğan sebep; yüksek faiz, yüksek kur, yüksek enflasyon sonuç."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN