Berna Laçin'den Katılımevim soruşturması sonrası Müge Anlı'ya gönderme: Başka biri oynasaydı ne linç yerdi

Berna Laçin'den Katılımevim soruşturması sonrası Müge Anlı'ya gönderme: Başka biri oynasaydı ne linç yerdi

Katılımevim hisselerine ilişkin soruşturma kapsamında 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmasının ardından oyuncu Berna Laçin'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Laçin, şirketin reklamlarında yer alan televizyon sunucusu Müge Anlı'ya göndermede bulunarak, "Başka biri oynasaydı ne linç yerdi" ifadelerini kullandı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) incelemeleri sonrasında Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ'nin (KTLEV) paylarına yönelik adli süreç başlatıldı. Piyasa dolandırıcılığı ve manipülasyon iddialarının araştırıldığı soruşturmada 25 şüpheli hakkında işlem yapılırken, gelişmelerin ardından Berna Laçin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Laçin, Katılımevim'in reklam yüzü Müge Anlı'yı işaret ederek, "Katılım Ev bilmem ne reklamlarında başka biri oynasaydı ne linç yerdi ha" ifadelerini kullandı.

25 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM

Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı. Şüphelilerden 15'i gözaltına alınırken, firari durumdaki 10 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında bazı yatırım ve portföy şirketlerinin yönetici ve yetkililerinin para ve malvarlığı hareketleri de incelemeye alındı. Bu kişilerin malvarlıklarına yönelik tedbir kararları uygulanırken, ilgili kurumlara devir ve malvarlığını azaltmaya yönelik işlemlerin önlenmesi amacıyla yazılar gönderildi.

KATILIMEVİM YÖNETİMİNDE İSTİFA

Soruşturmayla birlikte Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan da gündeme geldi. Turhan, hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunun kamuoyuna yansımasının ardından görevinden istifa etti.

Yetkililer, fonlar üzerinden gerçekleştirildiği öne sürülen fiyat hareketleri ve işlemlere ilişkin incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN