Blinken, Türkiye'den 'arabuluculuk' istemişti: O mesajını geri çevirdi

Blinken, Türkiye'den 'arabuluculuk' istemişti: O mesajını geri çevirdi

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan gelen 'arabuluculuk' mesajı geri çekildi. Blinken geçtiğimiz gün Hakan Fidan ile Hamas ve İsrail çatışmasıyla ilgili görüştü. Bu görüşmeden sonra Blinken, 'Türkiye'nin ateşkes ve Hamas'ın elinde tuttuğu tüm rehinelerin serbest bırakılması için savunuculuğunu teşvik ettim' mesajını verdi. Blinken daha sonra Fidan'ı etiketlediği mesajını sildi.

İsrail ve Hamas arasında 3 gündür yaşanan sıcak çatışma en çok sivilleri etkiliyor. Farklı ülkelerden çatışma için belli gruplara destek mesajı yağarken ABD'den de hamleler gecikmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Aksa Tufanı operasyonu sonrası üstü kapalı şekilde Türkiye'den arabuluculuk yapmasını istediği tweetini sildi.

ABD'li Blinken'ın sosyal medya hesabından sildiği ifadeleri şöyle;

"Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ben Hamas'ın İsrail'e yönelik terörist saldırıları hakkında konuştuk. Türkiye'nin ateşkes ve Hamas'ın elinde tuttuğu tüm rehinelerin serbest bırakılması için savunuculuğunu teşvik ettim."

yeni-proje-1-005.jpg
Sildiği tweeti

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN