Bolu'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Bolu'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Bolu'nun Mengen ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte Muhammet Özkul isimli işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Maden ocağının 22 Ocak'ta mühürlendiği ocakta sadece bakım ve göçük kontrolüne yönelik çalışmalara izin verildiği öğrenildi.

Bolu'nun Mengen ilçesi Gökçesu beldesindeki maden ocağında sabah saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük oluştu. Çalışma sırasında meydana gelen olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İlk incelemelerde işçi Muhammet Özkul’un göçük altında kalarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

MADEN OCAĞI 22 OCAK’TA MÜHÜRLENMİŞ

Göçüğün meydana geldiği maden ocağıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Yanar Elmas Madencilik’e ait ruhsatlı maden sahasının ilgili bakanlıklarca yapılan denetimler neticesinde yetersiz bulunduğu ve 22 Ocak 2026 tarihinde kolluk kuvvetlerince mühürlenerek, faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi. İşletme faaliyetleri durdurulan ocakta sadece bakım ve göçük kontrolüne yönelik çalışmalara izin verildiği öğrenildi. Olay sırasında 3 personelin de ocağa genel kontrol amacıyla girdikleri, 2’sinin çıktığı ancak Özkul’un toprak altında kaldığı öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN