Bu dört kentten geçen fay hatları deprem hazırlığı içinde! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı

Bu dört kentten geçen fay hatları deprem hazırlığı içinde! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı

"Türkiye şu anda geriliyor. Yani bir deprem yapma hazırlığı içinde" diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, dört kent merkezi ve pasif yanardağ olan bir şehre dikkat çekti. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem tahminleri...

Anadolu'daki hareketliliğe dikkat çeken yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, "Anadolu gergin. Gerilmesinin nedeni ise Afrika anakarasının kuzeye doğru Anadolu'yu bastırması, Arap kalkanının da güneyden bastırması ve İran'dan doğuya doğru itmesi sonucunda Türkiye gergin şu anda geriliyor. Yani bir deprem yapma hazırlığı içerisinde" dedi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Ahmet Ercan; Hakkari, Varto, Muş, Erzincan hattının gergin olduğuna vurgu yaparak bu bölgede bir deprem beklediklerinin altını çizdi.

"YANARDAĞI OLAN AĞRI'YA DİKKAT EDİLMELİ"

Yanardağlar konusunda kritik bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, şu bilgileri paylaştı:

"Ağrı yanardağının şu anda içinden gürültüler geliyor. Keza Tendürek yanardağı ve Nemrut yanardağı şu anda diri. Onlar hem deprem üretiyorlar hem de türüne göre akışkan ya da patlamalı etkinliğe geçmesi her zaman için beklenebilir. Yani onlar sönmüş ya da ölü yanardağ değil. Her zaman üretebilir onlar.

Ama bunlar için bir jeofizik ağı şart. Dünyanın her yerinde yanardağlar dinlenir. Etkinlikleri nasıldır değildir. Çünkü yanardağlar hem deprem üretirler, hem lav akıtırlar, hem de kül çıkarırlar. O küller boğucu, yakıcı olabilir. Yanardağlar sesini çıkarmıyor diye yan gelip yatmamak gerekiyor."

MARMARA FAYINDA SON DURUM NEDİR?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) Marmara Denizi'nden geçen bölümü için ise, "Gergin değil, İstanbul etkilenmez" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN