Bu kişiler 5 bin TL emekli ikramiyesi alamayacak! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhuriyet ikramiyesi kriterlerini açıkladı

Bu kişiler 5 bin TL emekli ikramiyesi alamayacak! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhuriyet ikramiyesi kriterlerini açıkladı

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödenmesine karar verildi. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekli ikramiyesinden her emeklinin faydalanamayacağını belirterek ikramiye kriterlerini paylaştı. İşte, 5 bin TL emekli ikramiyesi alacak ve alamayacak kişiler listesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Bakanlar Toplantısı'nın ardından emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini, 'gerekli talimatları' verdiğini hatırlatarak, emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" dedi.

Yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar gözden geçirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'her türlü fedakarlığı' sergileyeceklerini belirtti.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYE KİMLERE VERİLMEYECEK?

Emeklilere maaş zammı yerine 5 bin TL ikramiye verilmesine tepki gösteren sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, "Çalışmayan emeklilere Kasım ayında tek seferlik 5 bin TL verilecekmiş, fıkra! Pardon müjde buymuş" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödemeyi duyurması sonrası Özgür Erdursun, ödemeden kimlerin yararlanamayacağını ise şöyle sıraladı:

"Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler 5 bin TL'den faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan faydalanacak."

Özgür Erdursun, "Dul ve yetimler hisseleri oranında 1250 TL, 2 bin 500 TL, 3 bin 750 TL olarak bu haktan yararlanacaklar. Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5 bin TL'yi kasımda alacak" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN