Bu ramazan sadece kokusunu alacağız! Ramazan pideleri ve ekmek için zam talebi: Fırıncılar Odası Başkanı duyurdu

Bu ramazan sadece kokusunu alacağız! Ramazan pideleri ve ekmek için zam talebi: Fırıncılar Odası Başkanı duyurdu

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından Ramazan pidelerini yemek bu sene hayal olabilir. Zam talebi geldi, Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı duyurdu. Bu ramazan sadece kokusunu alacağız...

Ramazan ayına sayılı günler kala Türkiye genelinde ekmek ve pide fiyatlarıyla ilgili tartışmalar hız kazanıyor. Ramazan pidelerine zam gelip gelmeyeceği merak konusu haline geldi.

İstanbul'un farklı ilçelerinde ekmek fiyatları büyük farklılıklar gösteriyor. Bazı bölgelerde 200 gram ekmek 10 liradan satılırken, diğer yerlerde ise bu fiyat 15 liraya kadar çıkabiliyor. Benzer durumlar, İzmir ve Ankara gibi diğer büyük illerde de gözlemleniyor.

RAMAZAN PİDESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Tam buğday unlu Ramazan pidesi tarifi ile tokluk süreniz uzayacak! - Sağlık Haberleri

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Haber Global’e yaptığı açıklamada, fırıncıların zam taleplerini değerlendirdiklerini ve kararlarını önümüzdeki hafta yapılacak toplantı sonrasında açıklayacaklarını belirterek "Ekmek ve pide fiyatları konusunda talepleri değerlendiriyoruz. Fırıncıların zam isteklerini göz önünde bulunduruyoruz. Kararımızı önümüzdeki hafta yapacağımız toplantı sonrasında açıklayacağız" dedi.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında 300 gram pide 10 TL'ye satılırken, ekmek fiyatı ise 5 TL seviyesindeydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN