Bu sineği gördüğünüz yerde öldürün! Dünya Sağlık Örgütünden acil uyarı: Gittiği yere ölüm saçıyor

Bu sineği gördüğünüz yerde öldürün! Dünya Sağlık Örgütünden acil uyarı: Gittiği yere ölüm saçıyor

Bu sineği gören ya öldürsün ya da kaçsın. Dünya Sağlık Örgütü, tüm insanlığı tehdit eden yeni salgın için alarm verdi. Bu sinekler gittiği yerde ölüm saçıyor. İşte yeni salgın hakkındaki tüm detaylar…

Dünya Sağlık Örgütü küresel ısınmanın etkilerine işaret ederek ölümcül sivrisineklerin dünyaya yayılmaya başladığını aktardı. Dang Humması taşıma potansiyeline sahip olan Aedes cinsi sivrisinekler ölümcül sonuçlara neden oluyor. Sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırılan bir tür hastalık olarak görülen Dang Humması, Amerika, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Pasifik Adaları’nda salgınlara neden oluyor. Yılda ortalama 20.000 kişinin öldüğü hastalık için Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi. İşte yeni salgın hakkındaki tüm detaylar…

DÜNYANIN ÖLÜMCÜL TEHLİKESİ SİNEKLER

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan veriler doğrultusunda hastalığın ölüm oranının 100 hasta başına 1 olduğu açıklandı. Küresel ısınma ile birlikte Buz Sivrisineklerin Avrupa'da da yayılabileceğini işaret eden Dünya Sağlık Örgütü, dünyadaki istila alanının genişleterek küresel salgınlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

sivrisinek-2.jpg

DSÖ YETKİLİLERİ UYARDI

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri Dang Ateşi için uyarılarını peş peşe sıraladı. Hastalığın ABD'de büyük bir tehdit haline gelebileceği konusunda uyarılar yapılırken bilim insanları Meksika'daki enfekte sineklerin daha da kuzeye ilerlemesinin hastalığın ABD'de endemik hale gelebileceğini aktardı. Küresel ısınma kapsamında önümüzdeki 10 yılda sineklerin hastalıklar için büyük bir tehdit oluşturduğunu aktaran yetkililer, tüm sivrisinek istilasına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

sivrisinek-kaplan.jpg

FRANSA VE İNGİLTERE TAHTAKURUSU İLE SAVAŞIYOR

Sivrisineklerin yanı sıra Fransa ve İngiltere'de aşlayan tahtakurusu İstilası daha sonra Güney Kore'ye de sıçradı. Başkent Seul, Busan ve Inchen şehirlerinde en az 17 tahtakurusu istilası olduğu açıklandı. Hükümet tarafından yapılan Açıklama ile birlikte tahta kuralları ile mücadele etmek için 183 bin dolar yaklaşık 10.9 milyon TL kaynak ayrıldığı aktarıldı. Müdahale ekibi kurulurken Güney Kore'de endişe duyan vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ve sinemalardan uzak duruyor.

sivrisinek-1.jpg​​​​​​​

DANG HUMMASI SEMPTOMLARI NELERDİR?

Ateşli ve ağrılı bir hastalık olan Dang Humması için Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu. Hastalıkta görülen en belirgin septomların bir hafta kadar süren ateş, baş ağrısı, gözlerde ağrı, kas ağrısı, eklem ağrıları, döküntü ve kanama olduğunu açıkladı. Bazı ülkelerde dang Humması aşısının kullanıldığında ortaya çıkan belirtiler ise şu sözlerle dile getirildi:

“Dang, chikungunya ve zika’yı yayan bu sivrisinekler gece - gündüz insanları ısırırlar. Sivrisinekler virüs bulaşmış bir kişiyi ısırdıklarında enfekte olurlar. Enfekte sivrisinekler daha sonra virüsü ısırıklarla diğer insanlara yayarlar. Dang Humması riski olan bir bölgede yaşayan veya bu bölgeye seyahat eden herkes enfeksiyon riski altındadır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN