Burası dünyanın en büyük ikinci kanyonu! Tam 600 bin ziyaretçi geldi: Kültürün ve doğanın kesiştiği nokta

Burası dünyanın en büyük ikinci kanyonu! Tam 600 bin ziyaretçi geldi: Kültürün ve doğanın kesiştiği nokta

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu görmeye hazır mısınız? Geçtiğimiz yıl tam 600 bin ziyaretçi alan bu yer kültürün ve doğanın kesiştiği nokta olarak biliniyor. Gidenin dönmek istemeyeceği, birbirinden güzel anlara şahit olacağı o kanyon ülkemizin en kıymetli turizm alanlarından biri…

Türkiye, turizm alanında oldukça iyi bir konumda bulunan ülkeler arasında yer alıyor. Doğal güzelliklerinden kültürel mirasına, tarihi dokularından deniz turizmine kadar oldukça kıymetli şehirlere sahip olması turizm alanında ön planda olmasına yol açıyor. Burası ise doğal güzellikleri arasında gösterilebilecek ve dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak adlandırılan doğa harikası bir yer olarak biliniyor. Geçtiğimiz sene tam 600 bin ziyaretçi alan bu yer hem yerli hem yabancı turist akınına uğruyor.

yeni-proje-7-001.jpg

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KANYON VADİSİ

Dünyanın ikinci büyük kanyon vadisi olma özelliğini taşıyan 14 kilometre uzunluğundaki 382 basamaklı merdivenle inilen Ihlara Vadisi doğal güzelliğinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı yüzlerce bitki ve canlılarla da dikkat çekiyor.

Bu kanyon vadisinin Hasan Dağı’ndan püsküren lavlar sonucunda meydana Geldiği biliniyor. Söz konusu bu yerde 105 kilise ve neredeyse 10 bin adet mağara bulunuyor. Kamyonun içerisinde yer alan Melendiz Çayı, akşam doğal güzelliklerden sadece bir tanesi iken Ihlara Vadisi’nin geçtiğimiz sene 600 bin kişi tarafından ziyaret ettiği biliniyor.

yeni-proje-8-002.jpg

BİTKİ VE HAYVAN ÇEŞİTLİLİĞİ

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırlarında yer alan Ihlara Vadisi, bünyesinde onlarca yeni bitki ve canlı barındırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı biyolojik çeşitlilik çalışması kapsamında Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekipleri, 84 kuş, 11 balık, 294 böcek ve 11 sürüngen ile 179 tohumlu, 11 tohumsuz bitki türü tespit etti. İçerisinden geçen Melendiz Çayı ile tam bir doğa harikası olan ve içerisinde 105 kilise bulunan Ihlara Vadisi şimdilerde bünyesinde barındırdığı bitki ve canlılarla dikkat çekiyor.

yeni-proje-9-001.jpg

yeni-proje-10-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN