Burası Maldivler değil Muğla’da bir köy! Giden dönmek istemiyor… Resmen cennetten bir parça

Burası Maldivler değil Muğla’da bir köy! Giden dönmek istemiyor… Resmen cennetten bir parça

Tatil sezonunun bitmesine az kala turistik yerler ilgi görmeye devam ediyor. Hele ki burası akın akın insan dolu! Maldivler değil tam olarak Muğla’nın bir köyü… Giden geri dönmemek için her yolu deniyor. Resmen cennetten bir parça…

Gördüğünüzde hayran kalacağınız o yer Maldivler de bir plaj ya da tatil yeri değil! Tam olarak Muğla’nın sakin ve huzur dolu bir köyü. Gidenin dönmek istemediği, adeta cennetten bir parçaymış gibi duran bu köyün bir tarafı yemyeşil doğa bir tarafı masmavi deniz. Her yıl binlerce turisti ağırlıyor siz de şans verseniz asla pişman olmazsınız.

EGE’DE CENNET MİSALİ BİR KÖY

Muğla’nın birçok köyü herkes tarafından bilinmiyor. Hele ki bu köy muazzam güzelliği ile görenlerin hayran kalacağı köylerden biri. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ile insanın içine resmen huzur dolduracak bir bölge.

faralya.jpg

Saklı cennet diyebileceğimiz bu köyün berrak denizi, kafanızı çevirdiğiniz yerde karşınızdaki koca koca ağaçlar ve ormanın derinlikleri…

EŞSİZ MANZARASIYLA FARALYA KÖYÜ

Faralya Köyü, Muğla’nın az bilinen ama çok güzel köylerinden biri. Denizden 440 metre yüksekteki bu köy, Fethiye ilçesine bağlı bir köy. Fethiye’ye 15 kilometre uzaklıktaki köy, Ölüdeniz’e de 10 kilometre uzaklıkta. Bu köy, Hisar, Orta ve Kabak mahallelerinden oluşuyor.

faralya3.jpg

Arkasında Baba Dağı olan Faralya resmen doğa harikası bir yer. Bu eşsiz doğa manzarası tam da kamp yapmayı sevenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde. Öte yandan tarihi Likya üzerinde bulunan bu dağ, Kabak Koyu gibi doğal güzelliklere de oldukça yakın. Kabak Koyu ise sarp yamaçlarla çevrili olmasının yanı sıra koca bir vadiye ve muazzam plajlara sahip.

faralya2.jpg

HUZURUN ADRESİ

Huzur arayanlar için vazgeçilmez bir köy olacak Faralya. Fethiye’ye çok uzak olmayan bu köy, kafa dinlemek isteyenlerin kesinlikle değerlendirebileceği muazzam bir yer. Ayrıca buraya gitmek için ilk olarak Dalaman’a uçmak ve sonra aktarma yapmak oldukça basit.

faralya4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN