Büyükşen cinayetinde şüphelilerin HTS ve WhatsApp kayıtları inceleniyor

Büyükşen cinayetinde şüphelilerin HTS ve WhatsApp kayıtları inceleniyor

Büyükşen çifti cinayetindeki sır perdesinin aralanması için 24 kişi dün gözaltına alındı. Aralarında çiftin iki çocuğunun da bulunduğu şüphelilerin HTS kayıtları ve WhatsApp mesajlarının incelendiği öğrenildi.

Konya'nın Karatay ilçesinde 2018 yılının Eylül ayında evlerinde pompalı tüfekle öldürülen Büyükşen çiftinin cinayetinin aydınlatılması için özel ekip devreye girmiş ve iki kardeş de dahil olmak üzere 24 kişi gözaltına alınmıştı.

HTS KAYITLARI VE WHATSAPP MESAJLARI İNCELENİYOR

Gözaltına alınan 24 şüphelinin jandarmadaki sorgularına, çok yönlü devam ediliyor. Jandarmanın, ailelerin olay günü, öncesi ve sonrasına ait HTS kayıtları ile WhatsApp görüşme dökümlerini ortaya çıkardığı ve bununla ilgili sorgulamalar yaptığı öğrenildi. Ekiplerin, cinayet silahına yönelik adreslerde ele geçirilen av tüfeklerini de incelemeye aldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 3 yıl önce saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. İddiaya göre kar maskeli bir kişi çiftin, kapısı açık olan evine girdi ve emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Çiftin 24 yaşındaki kızları Büşra Büyükşen'in iddiasına göre, saldırgan genç kadına da tüfeğin dipçiğiyle vurdu.

Büşra Büyükşen, komşularının otomobiline binip, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çiftin çocuk doktoru oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için sosyal medyada ve televizyon programlarına katılıp, anne ve babasının katilini aramaya başladı. Osman Büyükşen’in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayeti çözmek için çalışma başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN