Büyükşen cinayeti nedir, ne zaman oldu? Necla-Metin Büyükşen çiftinin katili bulundu mu?

Büyükşen cinayeti nedir, ne zaman oldu? Necla-Metin Büyükşen çiftinin katili bulundu mu?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında son haftalarda gündemi meşgul eden Necla-Metin Büyükşen çifti cinayetiyle ilgili açıklama yapan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, hâlâ katilin bulunamadığı olayla ilgili 24 kişinin gözaltında olduğunu duyurdu. 2,5 yıl önce gerçekleşen olay kamuoyunda 'mehir cinayeti' olarak da biliniyor. İşte, Müge Anlı Metin-Necla Büyükşen cinayeti son gelişmeler...

Necla-Metin Büyükşen çiftinin öldürülmesi olayının çözülmesi için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvuran Osman Büyükşen, kız kardeşi Büşra Büyükşen'in çelişkili ifadeler verdiğini dile getirerek şüphelendiğini dile getirdi. Müge Anlı'nın programında yaklaşık 1 aydır işlenen cinayetle ilgili jandarmanın Büşra Büyükşen de dahil olmak üzere 24 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

metin-necla-buyuksen-cinayeti-cozuldu-mu-katili-k-5112053.jpg
Necla Büyükşen, Metin Büyükşen, Büşra Büyükşen

NECLA-METİN BÜYÜKŞEN OLAYI NEDİR, NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİ?

Eylül 2018'de Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde yaşayan Necla-Metin Büyükşen çifti öldürüldü. Cinayetin ardından olay gecesi anne ve babasıyla birlikte olan Büşra Büyükşen'in saldırıdan nasıl kurtulduğu merak konusu oldu.

Çiftin oğlu Osman Büyükşen, Türkiye'nin gündemine 'mehir cinayeti' olarak giren olayda sır perdesinin aralanması için Müge Anlı'ya başvurdu. Kar maskeli bir saldırgan tarafından işlendiği öne sürülen çifte cinayette özellikle swap izi sonuçları ve Büşra Büyükşen'in çelişki açıklamaları dikkat çekti.

OSMAN BÜYÜKŞEN, ANNE VE BABASININ KATİLLERİNİ ARIYOR

Cinayetin üstünden 2,5 yıl geçmesine rağmen katillerin cezasını çekmediğini ifade eden evin erkek çocuğu Osman Büyükşen, kız kardeşinin ifadelerine inanmadığını söyledi. Cinayetle ilgili şüpheler, 'mehir' ile ilgili yaşanan tartışmalardan dolayı çiftin diğer erkek çocuğu Uğur Büyükşen ve gelini Betül Büyükşen'i işaret ediyor.

Anne ve babasının katillerinin bulunması için yoğun bir çaba harcayan Doktor Osman Büyükşen, cinayetle ilgili şüphelendiği isimleri açıkladı. Büyükşen, "Kız kardeşim Büşra doğruları söylemiyor. Erke kardeşim Uğur Büyükşen, onun eşi Betül ve Betül'ün ailesinden şüpheleniyorum" dedi.

959x566-ugur-betul-1556095411068.jpg
Betül Büyükşen ve Uğur Büyükşen

NECLA-METİN BÜYÜKŞEN CİNAYETİNİN KATİLİ KİM?

Konya'da yaşanan o gecenin tek görgü tanığı Büşra Büyükşen de Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınına bağlandı. Açıklamalarıyla Müge Anlı'yı oldukça kızdıran genç kız, olayla ilgili tüm bildiklerini jandarmaya anlattığını söyledi. Kız kardeşinin çelişkili açıklamalarına dikkat çeken Osman Büyükşen, Büşra'nın kendisine olayla ilgili yardımcı olmadığını ifade etti.

Büşra Büyükşen'in, gözlerinin önünde vahşi bir cinayete kurban giden aile büyüklerinin cinayetinde şüpheli konumda bulunan evin gelini Betül Büyükşen ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Çiftin kızları, yengesinin Müge Anlı ile Tatlı Sert yayınına katılmak istemediğini dile getirdi. Büşra Büyükşen, "Telefonu eline veriyorum, konuşmak istemiyor. Canlı yayına katılmasını istiyorum, katılmıyor. Sadece yetkili kişilere kişilere konuşmak istiyor" diye konuştu.

ELLERİNDE BARUT İZİNE RASTLANDI

Konya'da bulundukları köyde gelinlerinin ailesinin bu ithamla yaşadıklarını belirten Osman Büyükşen, "Ben onlara bir fırsat veriyorum. Herkes onları suçlu görüyor. Suçlu değillerse gelip burada konuşsunlar. Kendilerini de aklasınlar. Yılmaz Büyüktorcan, Mehmet Ali Dayanır, Tuba Dayanır, Ertuğrul Ekmekçi, Uğur, Betül, Büşra hepiniz gelin burada konuşun" dedi.

Olayla ilgili canlı yayında tartışmalar sürerken Swap testi sonucu da dikkat çekti. Jandarmanın yaptığı testin sonucunda Büşra Büyükşen, Betül Büyükşen ve Uğur Büyükşen'in elinde barut izlerine rastlandığı belirlendi.

2021-06-23-141017-2-001-1.jpg
Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen

"ÖLMEDİĞİM İÇİN BENİ SUÇLUYORLAR"

Olayın tek görgü tanığı Büşra Büyükşen'in abisi Uğur'u savunmasıysa dikkat çekti. Abisine güvendiğini ifade eden genç kız, Uğur Büyükşen'in demircilikle uğraştığı için sahte barut izine sahip olabileceğini savundu. Büşra Büyükşen, akrabalarının kendisine karşı aldığı tavırdan dolayı rahatsız olduğunu dile getirdi.

Olayın tek görgü tanığı, "Akrabalarım, ölmediğim için beni suçluyorlar" dedi. Müge Anlı ise genç kıza hatırlatma yaparak cinayetle ilgili şüpheli durumda olan ağabeyi ve yengesiyle birlikte yaşadığını ve bu durumun rahatsızlık yaratabileceğini dile getirdi.

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE 'MEHİR' DETAYI

Olaydan sonra alınan örnekler, cinayet anının tek tanığı olan Büşra Büyükşen'in Müge Anlı ile Tatlı Sert yayınında verdiği çelişkili ifadeler, görgü tanıklarının beyanları, ve diğer birincil muhatapların tatmin etmeyen eksik anlatımları, her defasında oğlu ve gelini ile yaşadığı 'mehir' tartışmasını işaret ediyor.

Yapılan araştırmaların ardından Betül Büyükşen ile Metin Büyükşen'in yaptığı telefon konuşmasından ses kayıtları Müge Anlı'nın programında dinletildi. Konuşmada, mehir kavgasını çözmek isteyen baba gelinlerine mehir yerine bir araba, 25 bin TL para teklif ediyor. Ancak Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

Konya'da yaşanan Necla-Metin Büyükşen olayı cinayeti ile ilgili tüm gelişmeler, Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayın aracılığıyla değerlendiriliyor. Katillerin bulunması için yoğun çaba harcayan merhum çiftin doktor oğlu Osman Büyükşen, en ufak izin bile peşinde olduğunu dile getiriyor.

2021-06-23-143824-001.jpg
Müge Anlı, Osman Büyükşen, Büşra Büyükşen

NECLA-METİN BÜYÜKŞEN CİNAYETİ'NDE SON DURUM

Jandarma yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, katil zanlısına ulaşamadı. Çiftin çocuk doktoru oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için sosyal medyada ve televizyon programlarına katılıp, anne ve babasının katilini aramaya başladı. Osman Büyükşen'in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayeti çözmek için çalışma başlattı.

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE 24 KİŞİ GÖZALTINDA

Jandarmanın özel ekibi, İsmil Mahallesi'ndeki birçok adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çiftin kızları Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen, babası Muammer Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmaya götürüldü.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltılarla ilgili bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen'in öldürülmesi olayıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak, ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, Şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MÜGE ANLI İLE TATLI SERT SON BÖLÜM İZLE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN