'Çalışanlar için bu elzem' diyerek zam oranını açıkladı! Geri sayım başladı, enflasyon oranı maaş artışını belirleyecek

'Çalışanlar için bu elzem' diyerek zam oranını açıkladı! Geri sayım başladı, enflasyon oranı maaş artışını belirleyecek

2024 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücret için çalışmalar başladı. Bu ay içerisinde toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne kadar zam oranı belirleyeceği merak ediliyor. Ekonomist Orhan Teymur, olması gereken zam oranını açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 Kasım itibarıyla yıllık enflasyon oranının yüzde 61,98 oldu. 2024 Ocak ayında asgari ücret artışının enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğini belirten ekonomist Orhan Teymur, çalışanların refahı için bu orandaki zammın elzem olduğunu vurguladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2024?

Orhan Teymur, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Asgari ücret, çalışanların yaşam kalitesini doğrudan etkileyen kritik bir faktör. Mevcut ekonomik şartlar altında, asgari ücretin enflasyon oranının üzerinde bir artışla güncellenmesi, çalışanların alım gücünü korumak ve onlara daha insanca bir yaşam sunmak adına hayati önem taşıyor."

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK 2024?

Asgari ücretin artırılmasının sadece çalışanlar için değil, genel ekonomik dengeler açısından da olumlu etkiler yaratacağını belirten Orhan Teymur, "Asgari ücretin artması, iç tüketimi canlandırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayabilir. Bu, sadece asgari ücretle çalışanlar için değil, tüm ekonomi için bir kazanç olacaktır" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELİRLENECEK 2024?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 Aralık ayının başında toplanacak ve 2024 yılı için asgari ücreti belirleyecek.

Bazı kaynaklar, eğer 'refah payı ilavesi' eklenmezse ve 6 aylık enflasyona göre artış yapılmasına karar verilirse, yeni asgari ücretin net 15 bin 735 TL olabileceğini öngörüyor. Fakat bu, henüz kesinleşmiş bir bilgi değil ve komisyonun kararına bağlı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN