Can Atalay kimdir?

Can Atalay kimdir?

Tip Milletvekili Can Atalay Kimdir?

Can Atalay Kimdir?

Can Atalay, 24 Mart 1976'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İnsan hakları ve çevre hukuku alanında uzmanlaştı.

Atalay, kariyeri boyunca Soma Faciası, Ermenek maden kazası, Adana öğrenci yurdu yangını, Çorlu tren kazası gibi Türkiye'deki birçok toplumsal dava ile gazeteci ve yazarların düşünce özgürlüğü davalarında avukatlık yaptı.

Gezi Parkı davasında ise Taksim Dayanışmasının avukatlığını yürüttü. Gezi Parkı davasında yargılandı ve 2022'de 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2023 Türkiye genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçildi. Ancak, milletvekili seçilmesine rağmen halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Can Atalay, TİP milletvekili

Atalay, insan hakları ve demokrasi için mücadele eden bir aktivisttir. Gezi Parkı davasında aldığı hapis cezası, Türkiye'deki hukuk sisteminin durumunu gösteren bir örnek olarak kabul edilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN