Canlarını tehlikeye atıyorlar! O canavarlar şehrin göbeğine kadar indi! Sakın yaklaşmayın...

Canlarını tehlikeye atıyorlar! O canavarlar şehrin göbeğine kadar indi! Sakın yaklaşmayın...

O canavarlar şehrin göbeğine kadar indi! Yerli ve yabancı turistlerin sık sık uğradığı bölge... Gördüğünüzde sakın yaklaşmayın! Birden saldırabiliyorlar! Canınızı tehlikeye atmayın!

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" ile ödüllendirilen Nemrut Kalderası, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda bölgeye özgü vahşi yaşamıyla da ün salmış durumda. Ancak, son dönemde ziyaretçilerin bu vahşi yaşamla karşılaşmaları bazen tehlikeli anlara yol açıyor.

TURİSTLER AYI SALDIRISINA MARUZ KALIYOR

eylul2023-ayi2.jpg

Nemrut Krater Gölü'nün etrafını saran yerli ve yabancı turistler, bu eşsiz coğrafyada yaşayan bozayıları yakından görmek veya beslemek için sıklıkla girişimlerde bulunuyorlar. Ancak bu eylemler, zaman zaman ayıların saldırısına maruz kalmalarına neden oluyor.

"AYILARI BESLEMEYİN" UYARISI

thumbs-b-c-6c74cc3daa3a59b977ecf363dc71de9b.jpg

Bitlis Eren Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Cihan Önen, bu tür saldırı anlarını kayıt altına alarak ziyaretçilere uyarılarda bulundu. Ayıların insanlara yaklaşmamaları ve onları beslememeleri gerektiği konusunda sürekli olarak uyarılarda bulunan Önen, bu tür yaklaşımların tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

"AYILARIN İNSAN YEMEKLERİNE İHTİYAÇLARI YOK"

1qaz-6.jpg

Önen, bu konuda şunları söyledi: "Ayılar zaman zaman kendilerine yaklaşanlara saldırabiliyor. İnsanlar refleks göstererek geri çekildiği için saldırılar genelde boşa çıkıyor. Ancak bu bir sonraki hamlenin ölümcül olmayacağı ya da yaralanmaya yol açmayacağı anlamına gelmiyor. Uyarmamıza rağmen insanlar yanlarında ve araçlarının bagajlarında getirdikleri yiyecekleri ayıların önüne atıyor. Ayıların insanların yemeklerine ve erzaklarına ihtiyaçları yok. Çünkü ayılar, Nemrut yabani ortamında besinlerini bulabiliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN