Çeteler nasıl bu kadar rahat

Çeteler nasıl bu kadar rahat

Kağıthane’de polisi şehit eden çetenin sabıkası kabarık çıktı. Birçok kanlı eylemde parmağı olan Anucurlar ile rakip çete üyelerine daha önce uzun namlulu silah ve uyuşturucuyla yakalanmalarına karşın ev hapsi verilmesi şaşkınlık yarattı. Şehrin göbeğinde birbiriyle çatışan, polise kurşun yağdıran suç örgütlerinin ‘rahatlığı’ “Çeteler bu cüreti nereden buluyor?” dedirtti.

AKAN TRAFİKTE-SOKAKTA KANLI HESAPLAŞMALAR

Uyuşturucu baskınında polis memuru Hakan Telli’yi şehit eden Anucur Çetesi’nin daha önce karıştığı olaylar dikkat çekti. Haliç Köprüsü’nde çatışma, İETT şoförüne saldırı ve Kur’an kursu hocası Ramazan Arslan’ın ölümü basına yansıyan vukuatlardan bazılarıydı. Haliç’in ardından Kur’an hocası Arslan da çeteler arasındaki çatışmada hayatını kaybetti. Yaşananların ardından Daltonlar olarak bilinen grup dahil olmak üzere polis üç çeteden 25 kişiyi yakaladı.

İSTANBUL’DAKİ ÇATIŞMA FRANSA’YA KADAR TAŞINDI

Aramalarda Kalaşnikof tüfek, 10 tabanca, uyuşturucu ve çok sayıda mermi ele geçirildi ancak şüphelilerden tutuklanan olmadı. Bazıları için ev hapsi uygulandı. Haliç’teki çatışmada yaralanan Gündoğmuş üyesi Doğukan K.’nın ev hapsi alanlar arasında olduğu öğrenildi. Haliç’teki hesaplaşma Fransa’daki infazla son bulurken polisle girdiği çatışmada öldürülen Diyar Anucur’un (18) dini nikahlı 15 yaşındaki ‘eşi’ de intihar etti. Çetenin PKK bağlantıları da dikkat çekti.

2708krt01a-tum.jpg

KAHRAMAN POLİSE VEDA

Kağıthane’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda şehit olan polis memuru Hakan Telli (37) memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Yakılan ağutların yürek burktuğu cenazede aile yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Pençe - Kilit Harekatı bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun (29) şehit oldu. Şehidin acı haberi, memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde oturan ailesi ile Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan eşi Beyza Torun’a verildi. Torun, bugün Kadirli ilçesinde toprağa verilecek.

kar08-sehit1.jpg

CEZASIZLIK MAFYAYA CESARET VERİYOR

Kağıthane’de uyuşturucu operasyonunda yaşanan çatışma silahlanmayı bir kez daha gündemin ilk sırasına taşırken polisi şehit edenlerin çetenin sabıkası da kabarık çıktı. Birçok kanlı eylemde parmağı olan Anucurlar ve rakip çete üyelerine daha önce uzun namlulu silah ve uyuşturucuyla yakalanmalarına rağmen ev hapsi verilmesi dikkat çekti. İstanbul’un göbeğinde çatışan, polise kurşun sıkan suç örgütlerinin cesareti “Nasıl bu kadar rahatkar?” tepkisine neden oldu.

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde 1 polisin şehit edildiği, 1 polisin yaralandığı operasyonda adı geçen ‘Anucur Çetesi’ üyelerinin karıştığı olaylar ortaya çıktı. Anucur Çetesi ile Gündoğmuş Çetesi’nin geçen ocak ayında çatışmaya karıştığı ortaya çıktı. Haliç Köprüsü’nde meydana gelen olayda Doğukan K., karşı çeteden Cuma A.’nın içinde olduğu otomobile Haliç Köprüsü’nde silahlı saldırı düzenlemişti. Trafikte meydana gelen çatışmada Anucur Çetesi’nden Cuma A. yaşamını yitirirken, Gündoğmuş Çetesi’nden Doğukan K. ise yaralanmıştı. Ev hapsinde olmaları gerekirken olayda yaralanan Doğukan K.’nın da aralarında bulunduğu üç çete üyesiyle birlikte 7 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

Doğukan K.’nın ev hapsine çarptırılmasıne eden olayın da 3 çetenin üyeleri iddiaya göre Eyüp ve Kağıthane’de çatışmalara karışmıştı. Uyuşturucu kaynaklı olduğu iddia edilen çatışmalar Anucur ve Gündoğmuş çeteleri arasında yaşandı. Saldırıların ilki 19 Aralık gecesinde gerçekleşti. Motosikletli saldırganlar gece saatlerinde Nurtepe’de bir kafeye ateş açtı. Yaklaşık 2 saat içinde 2 saldırı daha yaşandı. İkinci olayda bir kafe daha hedef alınırken, üçüncü saldırıda Mehmet Emin Kalkan öldürüldü. İddiaya göre Kalkan’ın yanında bir poşet vardı. O poşet saldırı düzenleyenler tarafından alınmıştı. İçinde ise uyuşturucu olduğu öne sürülmüştü.

Yaşanan saldırılar iddiaya göre Anucurlar çetesi tarafından gerçekleştirilmişti. Öldürülen Kalkan ise Gündoğmuş çetesi üyesiydi. Kurşunlanan kafeler de aynı çete üyelerinin işlettiği adreslerdi. Saldırıya uğrayan Gündoğmuş çetesi iddiaya göre, İtalya’da tutuklu bulunan Barış Boyun’un liderlik ettiği “Boyunlar” suç örgütünün alt gurubu olan ve “Daltonlar” adıyla bilinen çeteden yardım istedi.

Kağıthane’de 2021 yılında meydana gelen olayda Sinan Anucur’un yol verme meselesi yüzünden Anucur Çetesi ile Gündoğmuş Çetesi arasında çıkan çatışmada, Kur’an kursu hocası Ramazan Arslan dahil 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda geçtiğimiz aylarda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise AK-47 tipi 1 Kalaşnikof, 10 tabanca, uyuşturucu ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Bu arada Haliç köprüsü üzerinde yaşanan çatışmanın hedefinde ise kırmızı bültenle aranan ve İtalya’da yakalanan çete lideri Barış Boyun ile husumetli olan Halil Ay vardı. O saldırıdan kurtulan Halil Ay, Fransa’da bir çiftlik evinde düzenlenen saldırıda öldürüldü. İEET otobüsü şoförüne saldırdığı ve yapılan yargılama sonucunda hapis cezasına çarptırıldığı bilgisine de ulaşıldı. Öte yandan yapılan incelemelerde zehir taciri eşkıyaların PKK bağlantılı oldukları tespit edildi. Çatışmada öldürülen Diyar Anacur’un ortaya çıkan fotoğraflarında PKK simgelerini taşıdığı görülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN