Cezaevi önünde duygulandıran anlar: Beraat eden anne çocuklarına böyle koştu

Balıkesir’in Karesi ilçesinde geçtiğimiz yıl kendisini ve iki çocuğunu ölümle tehdit eden eşini tüfekle vurup ölümüne sebep olan Rümeysa Aydın, tutuklu yargılandığı davanın son duruşmasında beraat kararı çıkınca serbest kaldı. 8,5 aylık hamile annenin cezaevi kapısında iki çocuğuna kavuşma anı izleyenleri duygulandırdı.

Cezaevine girerken üçüncü çocuğuna 1,5 aylık hamile olduğunu öğrenen karnı burnunda annenin cezaevi çıkışı çocuklarına koşup onlarla buluşma anı duygusal anlara sahne oldu. 8.5 aylık hamile kadın cezaevi önünde dakikalarca çocuklarına sarıldı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Balıkesir'in Karesi ilçesi Ziyaretli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iki çocuk annesi Rümeysa Aydın, kendisine sürekli şiddet uygulayan ve ölümle tehdit eden eşi Murat Aydın’ı pompalı tüfekle vurup ölümüne sebep oldu. Olayın ardından tutuklanan Rümeysa Aydın tutuklanıp cezaevine girdikten sonra üçüncü çocuğuna hamile olduğunu öğrendi.

MAHKEME: MEŞRU MÜDAFAA

Şu an 8.5 aylık hamile olan Rümeysa Aydın müebbet talebiyle yargılandığı Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat edip tahliye oldu.

Kasten öldürme suçundan tutuklu bulunan Rümeysa Aydın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Aydın, mahkeme heyetine bir kez daha kendisini ve çocuklarını savunduğu için böyle bir olayın geliştiğini söyleyerek beraatını talep etti. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti de "meşru müdafaa" kapsamında Aydın’ın beraatına karar verdi.

BERAAT ETTİ, ÇOCUKLARINA KOŞTU

Tahliye işlemleri gerçekleşen Rümeysa Aydın’ı cezaevinden çıkışta 2 çocuğu Alya ve Nazmi Aras ile birlikte anne babası ve avukatı karşıladı.

Kapıdan çıktığında 50 metre ileride iki çocuğunu farkeden 8.5 aylık hamile kadın çocuklarına doğru koşmaya başladı. Özgürlüğüne kavuşan karnı burnunda anne ile 2 çocuğunun birbirlerine dakikalarca sarılıp kavuşma anları duygusal anlara sebep oldu. 3 kardeşlerinin olacağını duyan Alya ve Nazmi Aras bu sürprizi annelerine sarılarak kutladı. Tahliye olan kızına kavuşan anneanne ise gözyaşları içerisinde Rümeysa Aydın’ın avukatlarına teşekkür ederek, "Siz bize dünyaları verdiniz. Ne isterseniz yaparım" dedi.

Tahliye sonrası evlatlarına kavuşan Rümeysa Aydın ise "Allah devletimizden razı olsun adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Çocuklarıma kavuştum onların sayesinde. Sesimi duydukları için teşekkür ederim herkese" dedi.
Rümeysa Aydın’ın avukatları ise çok mutlu olduklarını belirterek soruşturmayı yürütme aşamasında en ufak ayrıntıları atlamayan Jandarma ile dosyayı en ince ayrıntısına kadar inceleyen mahkeme heyetine teşekkür etti. Tahliye olan Rümeysa Aydın, açıklamaların ardından 2 çocuğuyla birlikte yeni evi ve yeni hayatına doğru yola çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN