Cezalar depremzedeyi koruyamıyor: Mühürlenen evler fahiş fiyatlarla yine karaborsada

Cezalar depremzedeyi koruyamıyor: Mühürlenen evler fahiş fiyatlarla yine karaborsada

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan göç dalgasıyla birçok şehirde kiralarda fahiş artış görüldü. Yapılan şikayetlerin ardından mühürlenen evler ise denetimin yetersiz olmasından dolayı karaborsada yine kiraya veriliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde milyonlarca insan evsiz kalınca göç edebilen depremzedeler başka illere taşındı. Yaşanan göçü fırsat bilen birçok ev sahibi ise evlerini fahiş fiyatlara kiraya vermeye başladı.

FAHİŞ FİYATA EVLER KARABORSAYA DÜŞTÜ

Depremzedeler ağırlıklı olarak Elazığ, Konya, Mersin, Ankara, Antalya gibi şehirlere yerleşti. Deprem öncesi 800-1000 lira olan konut kiraları, göç sonrası 3 bin 500, 5 bin, hatta 10 bin liraya kadar fırladı.

Fahiş kira artışlarına karşı Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemeleriyse yetersiz kalınca deprem göçüyle kira fiyatlarının yükseldiği illerde, ‘fahiş artış’ nedeniyle evleri mühürlenen mülk sahipleri karaborsa yoluna gitti.

KİRACILARA TELEFONLA ULAŞIYORLAR

Dünya’dan Hamide Hangül’ün haberine göre valilikler tarafından yüksek kira artışı nedeniyle daireleri mühürlenen mülk sahipleri, karaborsayla kiralama yoluna başvuruyor. Daireler için ilana çıkmayan bazı ev sahipleri, hazırda bekleyen kiracı adaylarına telefonla haber vererek evlerini yüksek fiyattan kiralıyor. Böylelikle denetim radarından da çıkılmış olunuyor.

DENETİM RADARINA YAKALANMIYORLAR

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz “Denetime rağmen yüksek kiralara ilişkin ağırlıklı olarak Erzurum, Konya, İstanbul, Mersin, Antalya’dan yoğun şikayet alıyoruz” dedi.

Görüştükleri emlakçıların kiralık işlerinin azaldığını söylediğini aktaran Deniz şunları söyledi: “Hem idari radardan kaçınmak hem rayiçteki artıştan korunmak için mülk sahiplerinin güncel rakam üzerinden kiraya çıkılmasını istediklerini söylüyorlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN