CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İktidarı değiştireceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC'de soruları yanıtladı. "Kıbrıslı vatandaşların sorunlarını yakından takip ediyoruz" diyen Özgür Özel, Erdoğan'ın açıklamalarına da yanıt verdi: Ona kötü bir haberim var, iktidarı değiştireceğiz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kıbrıs'ta gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara da cevap veren Özel'in "Parti içinde "değişim" yaşandı ama ona kötü bir haberim var. İktidarı da değiştireceğiz." açıklaması dikkat çekti.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle;

-Biz bugün kardeş vatandayız. Yavru Vatan demek yerine kardeş vatan demeyi tercih ediyoruz. Eşitler arasında iyi diyaloglar arsında bir ilişkiyi tercih ediyoruz. Kıbrıslı vatandaşların sorunlarını yakından takip ediyoruz. Yarın Kıbrıs'tan ayrılmadan önce Denktaş'ın ve Fazık Küçük'ün de mezarını ziyaret edeceğiz. Ecevit adaya barış getirdi. İşgalci değil, hakkaniyetli bir anlayışla Kıbrıs Barış Harekatı yapıldı. Kıbrıs'ta çok iyi karşılandık. Kardeş Kıbrıs ile bundan sonra çok daha yakın ilişkileri içinde olacağız

Erdoğan'ın "iki yüksek yargının görüş farkını 'darbe' olarak nitelemek utanmazlıktır" açıklaması...

-15 Temmuz akşamı "darbenin karşısındayım" dedim. Bütün darbeler demokrasiyi hiçe sayar. Galiba siz darbenin başısınız. Bir utanmazlık varsa darbe gececi Meclis'i açana 'darbe olsa siz desteklersiniz" demek utanmazlıktır. "İkisi de eşittir ben Yargıtay'ın tarafındayım" derseniz sizin tarafınız darbenin tarafıdır. Galiba siz darbenin başısınız...

'İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ'

-Parti içinde "değişim" yaşandı ama ona kötü bir haberim var. İktidarı değiştireceğiz. Kullandığı hakaretler duyduğu endişeden kaynaklanıyor. Biz Cumhurbaşkanı değiştireceğiz. Bir cümlede 4 kere değişim diyor. Erdoğan'ın her hakaretine cevap verecek olursak akşam evin yolunu bulamayız.

Kurultay'da Kavala ve Demirtaş'a selam yollaması...

-Abdullah Öcalan'dan medet umacağıma, Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek daha izah edilebilir bir gerçek. Hak ihlallerine rağmen hala orada duruyor. Erdoğan Öcalan'la mektup arkadaşlığı yaptı. Kimin kimle ilişkili olduğuna vatandaşımız dikkat etsin.

-Atatürk'ün emanet ettiği CHP'ye sahip çıkıyorum. Bir emanette Atatürk'ün kendisine bıraktığı Cumhurbaşkanlığı koltuğu o emaneti de geri almak için gün sayıyoruz. Çok ileri bir tarih olmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN