CHP'den 'Hatay'da seçim iptal edilsin' çağrısı: 3 bin 389 ölüye oy kullandırdılar

CHP'den 'Hatay'da seçim iptal edilsin' çağrısı: 3 bin 389 ölüye oy kullandırdılar

CHP lideri Özgür Özel, beraberindeki heyet ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu'na giderek Hatay'da mazbatanın AK Partili adaya verilmesine ilişkin itiraz dilekçesi sundu. CHP heyeti, Hatay'da seçimin iptal edilmesi gerektiğini savunarak, "3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığını tespit ettik" dedi.

Hatay'da CHP'nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu mazbatayı AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'e verdi. CHP, itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

.jpg

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün yaptığı açıklama doğrultusunda bugün beraberindeki heyetle birlikte YSK'ya gitti ve Başkan Ahmet Yener ile 10 dakikalık bir görüşme yaptı.

9020580.jpg

'VERİLEN MAZBATAYI MEŞRU GÖRMÜYORUZ'

Özel'in ses tellerinden geçirdiği operasyon nedeniyle açıklamayı CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı.

Çiftçi, “Verilen mazbatayı meşru görmüyoruz” diyerek, Hatay'da seçimin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Böke de seçimin iptalini savunarak, "3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığını tespit ettik" dedi.

9020846.jpg

'İTİRAZ DİLEKÇEMİZİ VERDİK'

Gül Çiftçi'nin tam açıklaması şu şekilde:

"Yaşadığımız Hatay için birazdan içeriğine ilişkin bazı bilgiler vermek suretiyle olağanüstü ve olağan itiraz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. İlçeler için itiraz dilekçelerimizi ise dün akşam itibariyle verdik Yarın YSK’nın gündemine alınmasını bekliyoruz.

Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal kararı mühürsüz oy torbalarına ilişkindir ama aynı şekilde Ardahan Çıldır ilçesinde aynı gerekçe olup Kütahya sayılırken Hatay’ın Samandağ ilçesi sayılmamaktadır. Kapsamlı 80 sayfalık dilekçemizde bu hususları da belirttik.

9020839.jpg

'ÖLÜ SEÇMENLER NASIL OY KULLANDI?'

Hatay’da yaptığımız olağanüstü itiraz kısmına gelirsek, bizim öncelikle Hatay’da talebimiz bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması olup, yine tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl kullandığının tespitini talep ediyoruz. Bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Yani kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Dolayısıyla Hatay’da seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır.

9020748.jpg

Buradan bütün il, ilçe seçim kurulları dahil olmak üzere hakimlere, seçim kurulu üyelerine adalete uygun haklı hakkaniyetli ve kanuna uygun bir şekilde davranmaya davet ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN