YSK'ya itirazda bulundu: 'Dış güçler tarafından ele geçirilmeye çalışıldım'

YSK'ya itirazda bulundu: 'Dış güçler tarafından ele geçirilmeye çalışıldım'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 224 oy alan bağımsız aday Lokman Cengiz, ‘oy pusulasında ismi küçük harfle yazıldığı için oy kaybettiği’ iddiasıyla YSK'ya itirazda bulundu. Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunarak "Amerikan dış güçleri tarafından ele geçirilmeye çalışıldım. Bu sebeple de yapılan seçimlerde usulsüzlük bulunmaktadır, belediye başkanlığı benim hakkımdır" dedi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Lokman Cengiz 224 oy aldı. Aldığı sonucu beğenmeyen Cengiz, ‘oy pusulasında isminin küçük harflerle yazıldığı için oy kaybettiği’ iddiasıyla YSK’ya itirazda bulundu.

Cengiz, konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunarak dilekçesinde; Ülkeyi Amerika’ya karşı koruduğunu söyleyerek, Amerikan dış güçleri tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını iddia etti. Bu sebeple de yapılan seçimlerde usulsüzlük bulunduğunu iddia eden Cengiz "belediye başkanlığı benim hakkımdır" ifadelerini kullandı.

'DIŞ GÜÇLER TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILDIM'

Seçimde aldığı sonuçlarda ‘dış güçlerin’ etkisi olduğunu iddia eden Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda da bulundu. Cengiz dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Oy oranım yüksek olmasına rağmen pusulada ismim çok küçük bir şekilde yazılarak oy almam engellenmiştir. Karşıma Mansur Yavaş’ın çıkması adil değildir. Ülkem için sonuna kadar mücadele ettim. Ülkemi Amerika’ya karşı korudum ve savundum. Amerikan dış güçleri tarafından ele geçirilmeye çalışıldım. Bu sebeple de yapılan seçimlerde usulsüzlük bulunmaktadır, belediye başkanlığı benim hakkımdır.”

Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, Ankara'da, büyükşehir ve 16 ilçe belediye başkanlığını CHP kazanırken, 8 ilçenin belediye başkanı AK Parti'den, bir ilçenin belediye başkanı ise bağımsız aday Adem Ceylan kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN