CHP temmuz anketinde ilk sıraya yerleşti: AK Parti yüzde 30,2 ile ikinci sırada kaldı

CHP temmuz anketinde ilk sıraya yerleşti: AK Parti yüzde 30,2 ile ikinci sırada kaldı

Piar Araştırma’nın Temmuz 2025 anketine göre CHP, yüzde 32,5 oy oranıyla birinci parti oldu. AK Parti ise yüzde 30,2’de kalarak ikinci sıraya geriledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Temmuz ayında yapılan son kamuoyu araştırmasında yüzde 32,5'lik oy oranıyla birinci parti oldu. Piar Araştırma Şirketi'nin 7-9 Temmuz 2025 tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirdiği anket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Türkiye’de birinci parti hâlâ AK Parti’dir" yönündeki açıklamasının ardından geldi.

CHP LİDERİ ÖZEL: HALK DEĞİŞİM İSTİYOR

CHP lideri Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamada partisine yönelik desteğin arttığını belirterek erken seçim çağrısında bulunmuştu. “Anketler bize halkın artık değişim istediğini gösteriyor” diyen Özel’in bu sözleri, Piar Araştırma’nın yayımladığı Temmuz ayı sonuçlarıyla da desteklendi.

Ankete göre, CHP yüzde 32,5’lik oranla zirvede yer alırken, AK Parti yüzde 30,2 ile ikinci sıraya geriledi.

PARTİLERİN OY ORANLARI: ÜÇÜNCÜ PARTİ MHP, YÜKSELİŞTEKİ PARTİ ZAFER

Ankette üçüncü sırada yüzde 8,6 ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yer aldı. MHP’yi, yüzde 7,7 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) takip etti. Zafer Partisi ise dikkat çeken bir performans sergileyerek yüzde 5,1 oy oranına ulaştı.

İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 4,6 olarak ölçülürken, Yeniden Refah Partisi (YRP) yüzde 3,8 ile anketteki yerini aldı. Yerli ve Millî Parti (YMP) yüzde 1,5, Saadet Partisi yüzde 1,4, Türkiye İşçi Partisi yüzde 1,2 ve DEVA Partisi ise yüzde 0,8 oy oranında kaldı. “Diğer” partiler kategorisindeki toplam oran ise yüzde 2,6 olarak açıklandı.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN