CHP'den Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Bahçeli bu işe ne diyor?

CHP'den Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Bahçeli bu işe ne diyor?

CHP sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50+1 sisteminin değişmesi gerektiğine yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Yücel, Erdoğan'ın derdinin koltuğunu koruyabilmek olduğunu ve sistemin iflas ettiğini söyledi ve ekledi: Bahçeli bu işe ne diyor?

CHP'li Deniz Yücel, CHP MYK toplantısının ardından Erdoğan'ın yüzde 50+1 sisteminin değişmesi gerektiğine yönelik açıklamasıyla ilgili "Sayın Erdoğan'ın tüm derdi ömrü yettiğince o koltukta oturmaktır. Allah kendisine uzun ömür versi ama siyasi ömrünün sonuna geldiğini çok rahat söyleyebiliriz. Bunu da görüyor ki dünkü açıklamasıyla 2017 referandumunda ısrarla savunduğu devrim diye nitelendirdiği 50+1 düzenlemesinde kolayca vazgeçebiliyor" dedi.

'ERDOĞAN'IN DERDİ KOLTUĞUNU KORUMAK'

Yücel, "Sayın Erdoğan'ın derdi koltuğunu koruyabilmek, halkın sorunlarını çözmek değil. Sistemin iflasıdır, zaten halkımız iflas etmiş durumdadır, ancak denge ve denetleme mekanizmaları olmayan bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemize hiçbir faydası olmadığını yakın geçmişte yaşadık. Konumunu korumak için bir pozisyon değişikliği içine girmişler." ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ BU İŞE NE DİYOR?

Yücel, Erdoğan'ın açıklamasının Cumhur İttifakı'nda krize yol açtığını belirterek "Burada şunu da merak ediyoruz, sayın Devlet Bahçeli ve MHP kurmayları bu olaya nasıl bakıyorlar? Cumhur İttifakı'nda çok ciddi bir kriz olduğu ortada" diye konuştu.

Toplantıda yerel seçimler de gündeme geldi. Yücel, "CHP 81 vilayette ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçimi kazanacak şekilde seçimlere hazırlanmaktadır" açıklamasını yaptı.

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Daha çok oy alan seçilmeli” sözlerinin ardından AK Parti'nin mini anayasa değişikliği paketi hazırladığı belirtildi. AK Partili hukukçu kurmaylar da, 360 oyun şu anda Meclis’te bulunmasının zor olduğunu ifade ederek mini bir değişiklikle sürecin daha kolay yürütülebileceği görüşünde hem fikir.

50+1 SİSTEMİ NEDİR?

Bu sistemde seçimlerde genellikle Tek İsimli Tek Turlu Sisteme benzer şekilde oylama yapılır. Ancak bir adayın seçimleri ilk turda kazanabilmesi için oyların belirli bir oranından fazlasını (nitelikli çoğunluk) (genellikle %50) alması gerek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN