CHP'den 'Kanal İstanbul müsilajı çözer' tepkisi: İlkokul çocuğu bile böyle değerlendirme yapmaz

CHP'den 'Kanal İstanbul müsilajı çözer' tepkisi: İlkokul çocuğu bile böyle değerlendirme yapmaz

CHP'li Seyit Torun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, "Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununun Kanal İstanbul ile çözüleceği" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Torun, “Hangi bilimsel veriye göre bunu söylüyorsunuz? Hangi bilgi, hangi akıl size bunu söylettiriyor? Anlamak mümkün değil. İnanın, bir ilkokul çocuğu bile böyle bir değerlendirme yapmaz. Bunlar aklını kaybetmiş" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaj sorunu Kanal İstanbul'un çözeceğini ileri sürmesini eleştiren Torun, ''İnanın, bir ilkokul çocuğu bile böyle bir değerlendirme yapmaz. Bunlar aklını kaybetmiş. Hırslarından gerçeği görmekten uzak hale gelmişler. Hırsla, gereksiz harcamalarla ülke yönetilmez. Kanal İstanbul projesi, Türkiye'ye hiçbir faydası olmayan tam tersine çok ciddi zararları olan, ciddi doğa olaylarını ortaya koyabilecek maddi, manevi birçok hasarı yaratacak projedir'' dedi.

Torun'un konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"BELEDİYELERİMİZ HER TÜRLÜ İHTİYACI GİDERME YOLUNA GİTTİ"

CHP'li belediyelerin koronavirüs salgını sürecinde yurttaşların sorunlarıyla ilgilendiğini söyleyen Torun, şöyle konuştu:

"İyi ki CHP’li belediyeler var. Özellikle bu pandemi sürecinde belediyelerimiz olağanüstü bir çalışma içerisine girdiler. Öyle uçuk kaçık projelerle de uğraşmadılar, israf etmediler ve kaynaklarını doğru yerde kullandılar. Vatandaşlarımızın önceliği neyse önce o sorunu çözmeye gittiler.

Bu süreçte en öncül sorun da içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların giderilmesiydi. Bu süreç içerisinde belediyelerimiz 4 milyon 550 bin haneye ayni, 1 milyon 465 bin haneye de nakdi yardım yaptı. Bu aile sayısı, kişi sayısı değil, her ailede ortalama 4 kişi olduğunu düşünürsek ne kadar bir nüfusa hitap ettiğini görürüz.

Bugün devletin yapamadığını, onların 5 maskeyi dağıtamadığı süreçte belediyelerimiz vatandaşlarımızın maskesini de dezenfektanını da gıdasını da her türlü ihtiyacını da giderme yoluna gitti.”

"BELEDİYELERİMİZ MAZERET ÜRETMEDİ"

Torun, CHP'li belediyelerin yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplanan bağışlara el konulduğunu da anımsatarak, "Yapılan bağışları bile engellemeye çalıştılar ama belediyelerimiz hiçbir zaman mazeret üretmediler, vatandaşlarımızın yanında oldular. Onları, içinde bulunduğu imkansızlıkla baş başa bırakmadan dertlerine derman oldular" dedi.

"İKİ YILLIK GÖREV SÜREMİZİ, GELECEK ÜÇ YILDA VATANDAŞIN SORUNLARINI ÇÖZMEK ADINA NELER YAPMAYILIYIZ, BUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

CHP'li tüm belediye başkanlarının Gaziantep'te 18-19-20 Haziran'da bir araya geleceği çalıştaya ilişkin Torun, şunları söyledi:

"4'üncüsünü yüz yüze gerçekleştireceğimiz bir toplantı olacak. Bu süreçte iki de Zoom üzerinden (çevrimiçi konferans) toplantı yaptık. Biz çalıştaylarımızı bilinen, sadece kürsü konuşmalarıyla gerçekleştirilen bir toplantı olarak yapmıyoruz. Hem vatandaşımızla iç içe oluyoruz hem de karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

18 Haziran'da belediye başkanlarımız Gaziantep'in bütün ilçelerinde, caddede, sokakta vatandaşlarımızla bir araya gelecek. Onları dinleyecekler. İkinci gün Genel Başkanımızın belediye başkanlarımıza hitabıyla başlayacak. Ve iki yıllık görev süremiz için neler yaptık, onun arama toplantısını yapacağız. Ardından gelecek üç yılda vatandaşın sorunlarını çözmek adına neler yapmalıyız, bunları değerlendireceğiz. Bazı majör projelerle ilgili değerlendirmeler olacak."

“BİLGİ AKTARIMI OLACAK”

Torun, çalıştayla belli konularda panellerin olacağını ve bilgilendirmelerin yapılacağını belirtirken, "Panelistlerimiz, belli konularda bilgi aktarımında bulunacak. Ardından da standart projelerimiz var. Kendilerinin Genel Başkanımıza, bizlere aktarmak istedikleri konular varsa onları dinleyeceğiz" dedi.

“ÜLKEYE FAYDASI OLMAYAN HAYALİ BİR PROJE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmalarının başlaması için tarih verdiği Kanal İstanbul projesini "rant projesi" olarak değerlendiren Torun, şunları söyledi:

"Hiçbir gerçekliği, bilimsel yanı, bu ülkeye faydası olmayan hayali bir proje. Maalesef Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu çözmesi gereken çok daha önemli sorunları varken Kanal İstanbul'u 2011'den buna ısıtıp ısıtıp getiriyor. Hiçbir bilim adamı, sivil toplum kuruluşu buraya mantıklı açıklama getiremiyor ama çıkmış birisi 'ben ısrarla Kanal İstanbul'u yapacağım' diyor. Bu süreç içerisinde de Kanal İstanbul'u yapmak için çok komik gerekçeler ortaya konuluyor. Hiçbir akla, mantığa uymayan gerekçeler ortaya konuyor."

"BUNLAR AKLINI KAYBETMİŞ"

Torun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaj sorunu Kanal İstanbul'un çözeceğini ileri sürmesini şöyle eleştirdi:

"Hangi bilimsel veriye göre bunu söylüyorsunuz? Hangi bilgi, hangi akıl size bunu söylettiriyor? Anlamak mümkün değil. İnanın, bir ilkokul çocuğu bile böyle bir değerlendirme yapmaz. Bunlar aklını kaybetmiş. Hırslarından gerçeği görmekten uzak hale gelmişler. Hırsla, gereksiz harcamalarla ülke yönetilmez. Kanal İstanbul projesi, Türkiye'ye hiçbir faydası olmayan tam tersine çok ciddi zararları olan, ciddi doğa olaylarını ortaya koyabilecek maddi, manevi birçok hasarı yaratacak projedir. Bu projeden vazgeçmelerini de buradan ilan ediyorum, Genel Başkanımız da ifade ediyor, bu projesi hiç kimse yapmaya kalkışmasın, yarın iktidara geldiğimizde de kimsenin bizden bu proje ile ilgili bir beklentisi olmasın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN