Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul için bir kez daha uyardı: İhaleyi alan ağır bedel öder

Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul için bir kez daha uyardı: İhaleyi alan ağır bedel öder

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce bir çok kez ciddi çevresel tahribat yaratacağını belirttiği Kanal İstanbul Projesiyle ilgili tekrar uyardı, "Kanal İstanbul ihalesini kimse almayacak, alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin iklim kriziyle mücadele haritası İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Planı'nı, Müze Gazhane’de gerçekleştirilen ​tanıtım toplantısında açıkladı.

İmamoğlu toplantıda, Kanal İstanbul'la ilgili "Beton Kanal yaşama düşman. Başlı başına bir iklim tehdidi olan Beton Kanal iklim krizini arttırmakla kalmayacak, alınan önlemleri de etkisiz hale getirecek" dedi.

Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da söz alarak, Kanal İstanbul'a tepki gösterdi. CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

"Kanal İstanbul ihalesini kimse almayacak, alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek. İster içeriden ister dışarıdan İstanbul'a ihanet etmek için açılan bu ihaleyi biri alıyorsa, iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Dolayısıyla bu ihaleye kimse girmeyecektir."

PARALARINI ÖDEMEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu daha önce de, iktidar olmaları durumunda Kanal İstanbul projesini durduracaklarını belirtmiş, "Eğer Kanal İstanbul'a herhangi bir ülke kredi verirse iktidara geldiğimizde biz o projeyi durduracağız o ülkeyle de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin asla paralarını ödemeyeceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN