CHP'den öğrenciler için yardım kampanyası: Demokrasi Bileti

Cumhurbaşkanı ve Genel Seçim'lere 15 gün kaldı. Seçim günü kayıtlı olduğu adreste çeşitli nedenlerle bulunamayacak seçmenler için Cumhuriyet Halk Partisi, 'Demokrasi Bileti' uygulaması ile vatandaşlara yardım kampanyası başlattı. Ekonomik durumundan dolayı bilet alamayan öğrenciler bu kampanyadan faydalanabilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler ve Covid salgını sonrası Türkiye'de hayatın olağan seyri alt üst oldu. İktidarın politikalarıyla ekonomik krizin pençesinde olan Türkiye'de en çok etkilenen kesimlerden biri öğrenciler oldu. Ulaşım maliyetlerinin artması ve bilet ücretlerine yapılan zamlarla öğrencilerin seyahat özgürlükleri de kısıtlanmış oldu.

'OY KULLANMANI ÖNEMSİYORUZ'

Seçim günü kayıtlı olduğu adrese ekonomik nedenlerle gidemeyecek öğrenciler için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 'Demokrasi Bileti' uygulaması başlattı. Yardım kampanyasını duyuran CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Demokrasi Bileti, imkansızlığa mahkum edilen gençler oy kullanabilsin diye ortaya çıktı. Oyunun rengini değil, oy kullanmanı önemsiyoruz. Çünkü en doğru kararı vereceğini biliyoruz. 1 oy farkla hak ettiğin geleceği yaşayabilirsin demokrasibileti.org" ifadelerine yer verdi.

'OTOBÜS BİLETLERİ ATEŞ PAHASI'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Killik'in tweetini paylaşarak "İkametinin bulunduğu şehrine gidip oy vermek isteyen binlerce öğrenci var ama otobüs biletleri ateş pahası. Demokrasi Bileti uygulaması ile öğrencilere destek olabilirsiniz. Her bağış, bir bilet demek. #HaydiTürkiye sandıktan değişimi birlikte çıkaralım!" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN