CHP'li Gürer: Dalga geçer gibi zam yapılmış, emekli açlığa mahkum edilmiştir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emekli maaşlarına dün gece yapılan ilave yüzde 5 zammın, emeklilerin dişinin kovuğuna gitmeyeceğini belirterek aylıkların asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Maaş artışının emeklinin cebine girmeden gelen zam ve vergilerle fazlasıyla geri alındığını söyleyen Gürer, "Emekli açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Dalga geçer gibi bir zam yapılmıştır." dedi.

İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş artışının yüzde 37.56’da kalmasına gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün geceki kabine toplantısı sonrası ilave yüzde 5 zam yapıldığını açıkladı. İlave zam ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarıldı.

'DALGA GEÇER GİBİ BİR ZAM YAPILMIŞTIR'

Yaratılan beklentiye rağmen çok düşük kalan yüzde 5 zam emekliler arasında tepkiye yol açtı. CHP Niğde Milletvekili Gürer ise yüzde 5'lik ilave zammı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Yüzde 5’lik zam emeklilerin dişinin kovuğuna gitmeyecek. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Açlık sınırının, yoksulluk sınırının altında, bununla emeklinin geçim yapabilmesi olası değil. Cumhurbaşkanı da kalkmış diyor ki ‘2024 yılı emekliler yılı olacak’ diyor. Emekli bu şartlarda nasıl yaşayacak, bunu dahi düşünmeden bu açıklamaları yapıyor. Emekliler ciddi anlamda mağduriyetin içindeler.

Ayrıca emeklilerden 9 bin gün prim yatırmış olanlar, ne yazık ki asgari ücretin altında ücret almak durumunda kalıyor. Yani primini tam olarak ödemiş, yıllarca en üst düzeyde hizmet prim olarak yatırmış ama onların dahi maaşlarında iyileştirme yapılmadı. Kademeli bir artış da getirilmedi. En düşük emekli aylığı mutlaka asgari ücret seviyesine çıkarılmalı, bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyinde olmalı.

Emekli açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Dalga geçer gibi bir zam yapılmıştır. Emeklilerin mağduriyetini giderecek düzenlemelere şiddetle ihtiyaç vardır. Zaten verilen yüzde 5’lik artış, daha emeklinin cebine girmeden gelen zamlarla vergilerle fazlasıyla geri alınmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN