CHP’li Kış'tan dikkat çeken açıklama: Şimşek 'tasarruf' diyor, Çevre Bakanı gökdelen kiralıyor

CHP’li Kış'tan dikkat çeken açıklama: Şimşek 'tasarruf' diyor, Çevre Bakanı gökdelen kiralıyor

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tasarruf tedbirlerine rağmen 15 katlı gökdelen kiralamasını Meclis'e taşıdı. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diyen Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e "Çevre Bakanlığı’nın yüksek maliyetli bir bina kiralamasını ve binanın içini tamamen yenilemesini doğru buluyor musunuz? Bu onayı sizden mi aldı?" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Ankara’da lüks bir semtte 15 katlı bina kiraladığı haberine dikkat çekti. Kamuda tasarruf planını işaret eden Kış “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” ifadelerini kullandı.

Tasarruf tedbirleri paketiyle kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının gasp edildiğini, bir taraftan yoksullaştırılan halktan tasarruf yapması istenirken, bir taraftan bakanların alınan tasarruf tedbirlerine aldırış etmediğini belirten Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e şu soruları sordu:

'DAHA BİR HAFTA BİLE GEÇMEDEN...'

Sayın Bakan, 'kamuda tasarruf ve verimlilik paketi' olarak kamuoyuna duyurduğunuz açıklamanın üzerinden daha bir hafta bile geçmeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Ankara’nın en lüks semtlerinden birinde 15 katlı bina kiraladığını biliyor musunuz?

'BU ONAY SİZDEN Mİ ALINDI?'

Sayın Bakan, yaptığınız açıklamada 'kamuda yeni bina kiralanmayacağını, mevcut kiralamaları da peyderpey sonlandıracağınızı' vurgulamışken Çevre Bakanlığı’nın böylesine yüksek maliyetli bir bina kiralamasını ve binanın içini tamamen yenilemesini doğru buluyor musunuz? Bu onayı sizden mi aldı? Kiralama gerekçesi nedir?

Açıklanan tasarruf tedbirleriniz, başta kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının gaspı olarak tepkilere neden olurken, tasarrufu emekçilerden, emeklilerden ve fakirleştirilen halktan yapmak doğru bir politika mıdır?

Tasarruf önlemleri kapsamında, toplumunda beklentisine binaen, Saray harcamaları, uçaklar, konvoylar ve korumaları kapsayan yüksek harcamalara yönelik ek bir tasarruf paketi açıklayacak mısınız?

2024 yılının ilk üç ayında, taşıt ve binalar için yapılan harcamaların geçen yıla oranla katlandığı açıklanmış, yine temsil, tanıtma, ağırlama, toplantı ve organizasyon giderlerinin de geçen yılın aynı dönemine göre altı katın üzerinde arttığı belirtilmiştir. Buna göre yaşanan bu artışa yönelik değişen oranları kamuoyuyla paylaşır mısınız?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN