CHP'li vekil dağlara tırmanıp videosunu çekti: HES patlamamış, neredeyse tamamen yok olmuş

Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketinde HES'in patladığı iddiaları sonrası CHP'li Baltacı, HES'in bulunduğu bölgeye giderek video paylaştı. Baltacı, HES'in neredeyse tamamen yok olduğunu söyledi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası Hidroelektrik Santrali'nin (HES) patladığı iddialarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, dağlara tırmanıp yayınladığı videolar ile açıklığa kavuşturdu.

"NEYİ SAKLIYORSUNUZ, KİMİ KORUYORSUNUZ?"

Baltacı, "Yıkılan HES yapıları burada, yalan söyleyen bakanlar orada. İşte görüntüler. Neyi saklıyorsunuz, kimi koruyorsunuz?" notuyla paylaştığı videoda şunları kaydetti:

"Şu arkamda Bozkurt’un üzerine kurulmuş olan HES’in regülatörünü ve beton iletim kanallarını görüyorsunuz.

Aşırı yağış dolayısıyla bu dağlardaki küçücük küçücük vadilerde biriken sular buraya doğru hızla akmış ve regülatörle iletim kanallarını paramparça etmiş.

Ayrıca bu bölgede çok yoğun ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormanda kesilen tomruklar da sel suyuna kapılarak, önüne regülatörü ve iletim kanalını da alarak Bozkurt’a kadar inmiş."

Tarım Bakanı felaketin ilk anlarında şöyle bir açıklama yapmıştı: "'Selin en büyük mağduru hidroelektrik santrali' demişti. Doğanın akışına bu şekilde müdahale edilirse hem hidroelektrik santralleri hem de şehirlerimiz, insanlarımız bu acı bedeli ödemek zorunda kalır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN